Vokietijos ministrė Rusijos dalinių sutelkimą pavadino „visiškai nepriimtinu grasinimu“

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock Rusijos dalinių sutelkimą prie Rusijos sienos pavadino „visiškai nepriimtinu“ grasinimu „mums visiems“.

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2022, 5:51 PM

„Šiandien, turime tai aiškiai pasakyti, gresia naujas karas – mūsų Europos viduryje, – sakė ji penktadienį Miuncheno saugumo konferencijoje. – Rusija, sutelkdama savo dalinius, išsako visiškai nepriimtiną grasinimą. Ukrainos atžvilgiu. Tačiau ir mūsų visų – ir mūsų taikos architektūros Europoje atžvilgiu“.

A. Baerbock dar kartą paragino Rusiją nedelsiant atitraukti savo pajėgas. Pirmieji signalai esą teikė vilčių, tačiau dabar turi sekti veiksmai. Rusijos grėsmė, pasak ministrės, vis dar reali.

A. Baerbock dar kartą įspėjo dėl rimtų padarinių Rusijos invazijos į Ukrainą atveju. „Sankcijos būtų bepecedentės ir suderintos su visais partneriais, – kalbėjo ji. – Vokietija pasirengusi pati už tai sumokėti aukštą ekonominę kainą. Todėl aš, mes, neatmetame jokios galimybės, įskaitant „Nord Stream 2“.

Ginčytinas dujotiekis atsidūrė diskusijų dėl galimų sankcijų Rusijai Ukrainos konflikte centre. Vamzdynas jungia Rusiją su Vokietija. Juo Vokietiją turėtų pasiekti gerokai daugiau rusiškų dujų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.