URM: iš degusio kelto prie Korfu salos išgelbėtas žmogus – ne lietuvis

Sekmadienio rytą išgelbėtas vyras iš degusio kelto Jonijos jūroje netoli Kerkyros (Korfu) salos nėra lietuvis, sako užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Vytautė Šmaižytė-Kuliešienė.

 Iš degusio kelto netoli Korfu salos išgelbėtas lietuvis.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Iš degusio kelto netoli Korfu salos išgelbėtas lietuvis.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2022, 10:25 AM, atnaujinta Feb 20, 2022, 10:56 AM

Pasak jos, apie dingusį Lietuvos pilietį, kuris plaukė užsidegusiame laive, niekada nebuvo kalbama, turėta informacija, kad laive buvo Lietuvos pilietis, bet jis išgelbėtas ir yra saugus.

„URM niekada neturėjo duomenų apie nelaimės metu dingusį Lietuvos pilietį. Iškart po nelaimės buvo žinoma apie vieną Lietuvos pilietį, kuris išgelbėtas ir saugus – Lietuvos ambasada Graikijoje palaiko ryšį su juo. Asmuo yra sveikas, su juo bendrauja šeimos nariai“, – BNS sekmadienį teigė V. Šmaižytė-Kuliešienė.

„Negalime komentuoti Graikijos žiniasklaidos pranešimų – remiamės pareigūnų mums teikiama informacija. Lietuvos diplomatai nuolat bendrauja su Graikijos institucijomis, jei turėsime naujos informacijos, pasidalinsime“, – pridūrė ji.

Nacionalinis transliuotojas LRT, remdamasis Graikijos žiniasklaida, pranešė, kad sekmadienio rytą išgelbėtas vyras iš degusio kelto yra lietuvis.

Vėliau pranešta, kad išgelbėtas vyriškis gelbėtojams sakė esąs 21 metų vairuotojas iš Baltarusijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.