E. Macronas savo rinkimų kampaniją pradės kovą

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas apie savo rinkimų kampanijos pradžią paskelbs kovo 5 dieną Marselyje organizuojamame mitinge, trečiadienį informavo trys šaltiniai jo centristinėje partijoje „Respublika, pirmyn“ (LREM).

E. Macronas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
E. Macronas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2022, 3:25 PM

Visuomenės apklausos stabiliai rodo, kad E. Macronas, kuris, kaip manoma, apie dalyvavimą prezidento rinkimuose turėtų pranešti kitą savaitę, veikiausiai surinks daugiausia balsų balandžio 10 dieną numatytame pirmajame rinkimų rate.

Tačiau apklausos taip pat rodo, kad užsitikrinti antrą penkerių metų kadenciją per antrąjį balsavimą, įvyksiantį dviem savaitėmis vėliau, toli gražu nebus paprasta, nes E. Macronas susiduria su stipriu kraštutinių dešiniųjų partijų pasipriešinimu.

Kraštutinių dešiniųjų balsai šiuo metu yra pasiskirstę tarp dviejų kandidatų – Marine Le Pen ir Erico Zemmour. Nuo jų atsilieka konservatorių kandidatė Valerie Pecresse.

E. Macronas, buvęs investicijų bankininkas ir socialistų prezidento Francois Hollande'o ekonomikos ministras, 2017 metais atėjo į valdžią kaip „nei dešiniųjų, nei kairiųjų“ kandidatas, žadėdamas plataus masto reformas, kurios pažadins Prancūzijos ekonomiką.

Jis greitai ėmėsi veiksmų, kad sumažintų mokesčius ir sušvelnintų darbo įstatymus, siekdamas paskatinti ekonomikos augimą. E. Macronas įvykdė valstybinių geležinkelių SNCF pertvarkymą, nepaisydamas įnirtingo profesinių sąjungų pasipriešinimo.

Tačiau jo politika taip pat sukėlė kai kurių pasipiktinimą, esą ji yra palanki tik turtingiesiems. Degalų akcizų padidinimas, kuris ypač paveikė kaimą ir mažuosius Prancūzijos miestelius, sukėlė 2018 ir 2019 metais vykusius geltonųjų liemenių judėjimo protestus ir privertė prezidentą padaryti daugybę nuolaidų mažas pajamas gaunantiems namų ūkiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.