Parlamentas nusprendė: Ukrainoje bus įvesta nepaprastoji padėtis

Ukrainos parlamentas trečiadienio vakarą nubalsavo už nepaprastosios padėties įvedimą visoje šalyje, praneša dienraštis "Deutsche Welle".

Ukrainos parlamentas trečiadienio vakarą nubalsavo už nepaprastosios padėties įvedimą visoje šalyje.<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
Ukrainos parlamentas trečiadienio vakarą nubalsavo už nepaprastosios padėties įvedimą visoje šalyje.<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2022, 10:13 PM

Toks žingsnis buvo priimtas po to, kai Rusija pripažino du separatistinius Rytų Ukrainos regionus „nepriklausomais“.

Ukrainos nacionalinė saugumo ir gynybos taryba (NSGT) anksčiau trečiadienį patvirtino planus dėl didėjančios Rusijos plataus masto invazijos grėsmės skelbti šalyje nepaprastąją padėtį.

Priemonės be kitų dalykų apims sustiprintą dokumentų ir transporto priemonių patikrą, po NSGT trečiadienio posėdžio sakė Tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas.

Priemonės bus taikomos visoje Ukrainoje, išskyrus du rytinius separatistų regionus, kur 2014-aisiais kilęs Maskvos pakurstytas konfliktas jau nusinešė per 14 tūkst. gyvybių. Donecko ir Luhansko srityse vykdoma pajėgų operacija, todėl ten galioja ypatingas teisinis režimas, nurodė O. Danilovas.

Pasak jo, kiekvienas Ukrainos regionas galės pasirinkti, kokias konkrečias priemones taikyti, „priklausomai nuo to, kiek jos gali būti būtinos“.

„Kas tai galėtų būti? Galėtų būti papildomų viešosios tvarkos užtikrinimo [priemonių], – nurodė NSGT sekretorius. – Tai galėtų apimti tam tikro transporto ribojimą, sustiprintas transporto priemonių patikras ar prašymus žmonėms parodyti vieną ar kitą dokumentą.“

Šias priemones O. Danilovas pavadino prevencinėmis ir nurodė, kad jos radikaliai nepaveiks ukrainiečių gyvenimo.

Į klausimą, ar bus skelbiama komendanto valanda, NSGT sekretorius atsakė, kad tokį sprendimą galės priimti regionai, atsižvelgdami į savo situaciją.

Jis taip pat sakė, kad karo padėtis Ukrainoje bus paskelbta tik esant būtinybei, o kol kas tokio sprendimo nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.