Rusija perspėja dėl „stipraus atsako“ į naujas JAV sankcijas

Rusija trečiadienį pareiškė pateiksianti „stiprų atsaką“, JAV prezidentui Joe Bidenui paskelbus naujų sankcijų Maskvai dėl „pradėtos“ invazijos į Ukrainą.

Vladimiras Putinas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2022, 3:51 PM

„Neturėtų būti jokių abejonių – sankcijoms bus duotas stiprus atsakas, nebūtinai simetriškas, bet tiksliai parinktas ir opus Amerikos pusei“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Ministerija teigė, kad Vašingtonas naujas sankcijas paskelbė „nepaliaujamai“ siekdamas „pakeisti Rusijos kursą“.

„Rusija įrodė, kad nepaisant visų sankcijų kaštų yra pajėgi iki minimumo sumažinti daromą žalą. Sankcijų spaudimas juo labiau nepajėgus paveikti mūsų ryžto tvirtai ginti savo interesus“, – pridūrė URM.

Antradienį J. Bidenas paskelbė naujų sankcijų „pirmąją dalį“, įskaitant priemones, turinčias sumažinti Rusijos galimybes skolintis Vakarų šalių rinkose, taip pat smogti šios šalies finansų institucijoms ir šalies „elitui“.

Anksčiau šią savaitę Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pripažino Ukrainos rytinėse Luhansko ir Donecko srityse įsitvirtinusių prokremliškų separatistų nepriklausomybę ir nurodė savo pajėgoms pasiruošti būti dislokuotoms Vakarų valstybių remiamoje kaimyninėje šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.