Venesuela, Kuba ir Nikaragva reiškia paramą Rusijai

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduras patvirtino savo paramą Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimui nusiųsti karius į separatistines teritorijas Rytų Ukrainoje. „Venesuela skelbia visišką savo paramą prezidentui Vladimirui Putinui ginant taiką Rusijoje, ginant taiką regione“, – sakė jis.

Į Rusijos pusę Ukrainos krizėje stojo ir Kuba.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Į Rusijos pusę Ukrainos krizėje stojo ir Kuba.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2022, 9:21 AM

Rusija yra viena svarbiausių N. Maduro sąjungininkių. JAV nesėkmingai mėgino finansinėmis sankcijomis išvyti N. Madurą iš valdžios.

Į Rusijos pusę Ukrainos krizėje stojo ir Kuba. Pranešime apie Rusijos sprendimą pripažinti vadinamąsias „liaudies respublikas“ Rytų Ukrainoje antradienį Komunistų partijos laikraštyje „Gramma“ buvo rašoma: „Kremlius veikia labai santūriai ir ragina imtis taikaus (krizės) sprendimo. Europa tuo tarpu kursto liepsnas ir ugnį“.

Komunistų partija yra vienintelė partija Kuboje. Po Kubos revoliucijos 1959-aisiais Sovietų Sąjunga iki pat savo žlugimo buvo svarbiausia socialistinės valstybės sąjungininkė.

Nikaragvos prezidentas Danielis Ortega taip pat palankiai įvertino V. Putino veiksmus. Rusija tik ginasi, sakė jis. Buvęs kairysis revoliucijos lyderis D. Ortega daugelio yra kaltinamas, kad virto diktatoriumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.