Nobelio taikos premijos laureatas D. Muratovas: „Mums gėda“

Nobelio taikos premijos laureatas Dmitrijus Muratovas, Rusijos liberalios pakraipos dienraščio „Novaja gazeta“ vyriausiasis redaktorius, ketvirtadienį pasmerkė prezidentą Vladimirą Putiną dėl pradėto didelio karinio įsiveržimo į Ukrainą ir išreiškė nuogąstavimų, kad konfliktas gali išsivystyti į branduolinį karą.

Nobelio taikos premijos laureatas Dmitrijus Muratovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Nobelio taikos premijos laureatas Dmitrijus Muratovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2022, 2:14 PM

„Mūsų šalis prezidento Putino įsakymu pradėjo karą su Ukraina. Ir nėra kam sustabdyti karo. Dėl to kartu su sielvartu mes ir aš jaučiame gėdą“, – „Novaja gazeta“ redakcijos vardu paskelbtame vaizdo pranešime sakė D. Muratovas.

„Vyriausiasis pajėgų vadas kaip pakabuką nuo brangios mašinos suka „branduolinį mygtuką“. Kitas žingsnis – branduolinė salvė? Niekaip kitaip negaliu paaiškinti Vladimiro Putino žodžių apie „atpildo ginklą“, – pridūrė jis.

Jis pridūrė, kad demonstruodama solidarumą su Ukraina „Novaja gazeta“ redakcija išleis laikraščio ketvirtadienio numerį rusų ir ukrainiečių kalbomis.

„Todėl, kad nepripažįstame Ukrainos priešu, o ukrainiečių kalbos – priešų kalba. Ir niekada nepripažinsime“, – pabrėžė D. Muratovas.

„Tik pasaulinis antikarinis judėjimas gali išgelbėti gyvybę šioje planetoje“, – pažymėjo Nobelio taikos premijos laureatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.