Rusija tikina, kad V. Putinas pasirengęs siųsti delegaciją deryboms su Ukraina: vieta – Minskas

Kremlius penktadienį pareiškė, kad prezidentas Vladimiras Putinas yra pasirengęs nusiųsti delegaciją į Baltarusijos sostinę Minską deryboms su Ukraina, rusų pajėgoms artėjant prie Kijevo Maskvos pradėtos invazijos antrąją dieną.

Rusija pradėjo karą Ukrainoje.<br>Lrytas.lt montažas
Rusija pradėjo karą Ukrainoje.<br>Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2022, 4:00 PM, atnaujinta Feb 25, 2022, 4:05 PM

V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas sakė, kad rusų lyderis yra „pasirengęs“ nusiųsti aukšto lygio delegaciją „deryboms su Ukrainos delegacija“ į Minską – miestą, kur vyko ankstesnės derybos ir buvo sudaryti keli taikos susitarimai.

Kremliaus sąjungininkas Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka V. Putinui sakė, kad „sudarytų sąlygas“ tokiam susitikimui, nurodė D. Peskovas.

Rusija laiko Baltarusijoje tūkstančius savo karių, o Ukraina nurodė buvusi atakuota keliomis kryptimis, taip pat iš Baltarusijos.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis anksčiau penktadienį paragino Rusijos vadovą Vladimirą Putiną sėsti prie derybų stalo, kad būtų užbaigtas Maskvos puolimas prieš kaimyninę šalį.

„Noriu dar kartą kreiptis į Rusijos Federacijos prezidentą. Visoje Ukrainos teritorijoje vyksta mūšiai. Sėskime prie derybų stalo, kad sustabdytume žmonių žūtį“, – per spaudos konferenciją prezidentūroje Kijeve sakė V. Zelenskis.

V. Putinas karinės operacijos prieš Ukrainą pradžią pradėjo ketvirtadienį paryčiais. Jis tai padarė pripažinęs prokremliškų separatistų Rytų Ukrainoje įkurtų dviejų „liaudies respublikų“ nepriklausomybę.

Vakarai atsakydami paskelbė virtinę sankcijų Maskvai, bet Ukraina ragino daryti daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?