Rusijos kariai sušaudė ukrainiečių šeimą: suaugę mirė iškart, šešiametės ir 1,5 mėn. kūdikio gyvybės užgeso netrukus

Sekmadienio rytą pranešama apie siaubą keliančius Rusijos karių veiksmus prieš civilius gyventojus. Naujosios Kachovkos (uostamiestis Chersono srityje, Ukrainoje) meras Vladimiras Kovalenko patvirtino, jog rusų kariškiai sušaudė civilių šeimą, vykusią automobiliu.

 Rusijos kariai žudo ukrainiečių civilius, tarp jų ir vaikus.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 Rusijos kariai žudo ukrainiečių civilius, tarp jų ir vaikus.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 Rusijos kariai žudo ukrainiečių civilius, tarp jų ir vaikus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Rusijos kariai žudo ukrainiečių civilius, tarp jų ir vaikus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Rusijos kariai žudo ukrainiečių civilius, tarp jų ir vaikus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Rusijos kariai žudo ukrainiečių civilius, tarp jų ir vaikus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 27, 2022, 3:21 PM, atnaujinta Feb 28, 2022, 8:12 AM

Nuo okupantų šūvių žuvo 56 metų Olegas Fedko, jo bendraamžė žmona Ana, Marti Irina, 6 metų vaikaitė Sofija ir mažiausias šeimos narys, vos 1,5 mėn. kūdikis Ivanas, praneša portatas Unian.net.

Policijos pareigūno Olego Fedko (jaunesniojo) artimieji žuvo – per vieną dieną jis neteko abiejų tėvų, žmonos ir dviejų vaikų.

Olego brolis Denisas pasakojo, kad rusams įsiveržus į Chersono sritį, pareigūno šeima nusprendė evakuotis. Kadangi jis pats buvo tarnyboje, jo tėvas ryžosi išvežti marčią ir anūkus į kaimą. Tačiau ir ten nebuvo saugu, nes pasirodė rusų kareiviai.

Didelė šeima ryžosi bėgti dviem automobiliais.

Pirmajame automobilyje buvo ir kitų artimųjų – trys suaugę ir vaikas. Antruoju automobiliu važiavo patrulio tėvai su žmona ir vaikais.

Jau išvažiuojant iš kaimo pirmasis automobilis spėjo praslysti prieš rusų kariškius, kurie tuo metu jau įvažiavo į kaimą, tačiau antrasis automobilis nespėjo.

Tuo metu pareigūno brolis Denisas su mama kalbėjosi telefonu, buvo apie 16 val. „Kalbėjausi su mama. Išgirdau, kaip mama pradėjo rėkti, kad čia [automobilyje] yra vaikai ir kaip tai įmanoma. Girdėjau, kaip mažasis Vanka garsiai verkė, jam tebuvo pusantro mėnesio. Ir tada išgirdau šūvius, po to buvo tyla, o tada vėl šūviai. Buvo trys serijos po 2-3 šūvius. Supratau, kad jie juos nužudė“, – sakė Fedko.

Trys suaugusieji mirė vietoje. Išvažiavus rusams, artimieji iš pirmojo automobilio grįžo ir išsivežė beveik nekvėpuojančius, bet dar gyvus vaikus. Juos vis tiek pavyko nuvežti į ligoninę Novaja Kachovkoje, kur jie mirė.

Taikosi į kitas šeimas ir autobusus, su civiliais gyventojais

Kijeve rusų diversantai atidengė ugnį į dar vieną šeimą – nužudyti sutuoktiniai ir ketvirtokė dukra Polina, 24-osios Kijevo vidurinės mokyklos auklėtinė.

Jos sesuo dėl sunkių sužalojimų paguldyta į reanimaciją, o brolis perkeltas į vaikų ligoninę, pranešė Kijevo miesto Tarybos sekretorius Vladimiras Bondarenko.

Rusai šaudė į autobusą su civiliais gyventojais Ochtyrkos rajone Sumų srityje, praneša „Suspilne Sumy“.

Nukentėjusiųjų skaičius dar nenustatytas. Pranešama, kad Rusijos kariai neleidžia greitosios pagalbos automobiliams privažiuoti prie autobuso, o aplinkinė teritorija užminuota.

V. Putinas sveikina savo „didvyrius“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sekmadienį pasveikino savo šalies specialiųjų pajėgų narius su jų profesine švente ir pagyrė jų „didvyrišką“ kovą Ukrainoje, o Kremlius atskirai pabrėžė, kad yra pasirengęs taikos deryboms su Kijevu.

„Ypač dėkojame tiems, kurie šiomis dienomis didvyriškai atlieka savo karinę pareigą specialios operacijos, skirtos padėti Donbaso liaudies respublikoms, metu“, – per televizijos transliuotą kreipimąsi pareiškė V. Putinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.