Ukraina praneša, kad legendinės Gyvačių salos gynėjai – gyvi ir laikomi nelaisvėje

Ukrainai priklausančios salos gynėjai, kurie Rusijos laivyną pasiuntė, yra gyvi ir laikomi nelaisvėje. Apie tai pranešė Ukrainos karinės jūrų pajėgos.

Gyvačių sala.<br>Stop kadras
Gyvačių sala.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2022, 2:53 PM, atnaujinta Mar 31, 2022, 9:07 AM

„Labai džiaugiamės sužinoję, kad mūsų broliai yra gyvi ir sveiki“, – sakoma jame.

Karinis jūrų laivynas teigė, kad Rusijos propaganda bando išplatinti „naujieną“, kad Ukrainos valdžia neva „pamiršo“, „palaidojo“ savo pavaldinius.

Karinis jūrų laivynas pridūrė, kad okupantai „pamiršo“ pranešti, jog visiškai sunaikino salos infrastruktūrą: švyturį, bokštus, antenas ir pan. Todėl ryšys su sala buvo nutrauktas. Daugkartiniai bandymai susisiekti su kariais ir sužinoti apie jų likimą buvo bevaisiai, o nuolatinis Rusijos karo laivų ir lėktuvų apšaudymas neleido suteikti paramos jūrų pėstininkams.

Mūšis dėl salos

Vasario 24 d. valdžios institucijos pranešė, kad Rusijos kariai užėmė Ukrainos Gyvačių salą Juodojoje jūroje ir nužudė 13 pasieniečių. Du Rusijos karo laivai – kreiseris „Moskva“ ir patrulinė korvetė „Vasilijus Bykovas“ – priplaukė prie salos ir pasiūlė saloje dislokuotiems Izmailo pasienio apsaugos būrio kovotojams pasiduoti. Jie atsisakė.

Remiantis jų radijo ryšio pokalbio įrašu, Ukrainos pasieniečiai gavo pranešimą: „Aš esu Rusijos karo laivas. Siūlau jums sudėti ginklus ir pasiduoti, kad išvengtume kraujo praliejimo ir nereikalingų aukų. Priešingu atveju būsite bombarduojami ir šturmuojami. Ar supratote? Baigta.“

„Rusijos karinis laivas, eikite n***i“, – atsakė ukrainiečiai.

Parengta pagal UNIAN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.