Trečiasis derybų su Rusija ratas: „Iki šiol nėra jokių rezultatų, kurie iš esmės pagerintų padėtį“

Baltarusijoje baigėsi Ukrainos ir Rusijos derybų dėl Maskvos invazijos užbaigimo trečias ratas, pirmadienio vakarą pranešė ukrainiečių delegacijos narys.

Ukrainos ir Rusijos derybos.<br>„Twitter“ nuotr.
Ukrainos ir Rusijos derybos.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-07 12:27, atnaujinta 2022-03-07 20:30

„Baigėsi trečiasis derybų raundas. Gerinant humanitarinių koridorių logistiką pastebimi nedideli teigiami pokyčiai. Tęsiamos intensyvios konsultacijos dėl pagrindinio politinio susitarimo bloko, taip pat paliaubų ir saugumo garantijų“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas Mychailo Podoliakas.

„Iki šiol nėra jokių rezultatų, kurie iš esmės pagerintų padėtį“, – sakė jis.

Tuo metu Rusijos vyriausiasis derybininkas pareiškė, kad derybų lūkesčiai nebuvo išpildyti.

„Mūsų lūkesčiai derybose nepasiteisino. Tikimės, kad kitą kartą galėsime žengti svarbesnį žingsnį į priekį“, – per televiziją sakė Rusijos delegacijos vadovas Vladimiras Medinskis.

Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra BelTA anksčiau pirmadienį platformoje „Telegram“ paskelbė Rusijos ir Ukrainos atstovų nuotrauką su prierašu, kad į derybų darbotvarkę įtrauktas klausimas dėl „humanitarinių koridorių civiliams Ukrainos gyventojams evakuoti“.

Per du ankstesnius susitikimus, įvykusius prie Baltarusijos ir Ukrainos sienos, nepavyko sustabdyti kovų, bet šalys iš principo sutarė bent užtikrinti humanitarinius koridorius, kad galėtų pasitraukti civiliai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.