Karibų valstybės panaikino „auksinio paso“ programą turtingiems rusams

Kelios Karibų jūros valstybės atšaukia programas, pagal kurias asmenys iš Rusijos ir Baltarusijos galėjo įsigyti pilietybę už dideles sumas, sužinojo AFP. Taip vis daugiau šalių baudžia Maskvą už įsiveržimą į Ukrainą.

Rubliai.<br>Pexels.com nuotr.
Rubliai.<br>Pexels.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2022, 8:51 PM

Tarp šių šalių yra Dominika bei Antigva ir Barbuda, kai kuriais atvejais net ukrainiečiams draudžiama pasinaudoti šiomis pilietybės įgijimo už investicijas programomis (CBI). Pagal jas žmonės gali gauti pasus, sumokėję vyriausybei mažiausiai 100 tūkst. JAV dolerių arba investavę apie 200 tūkst. dolerių į vyriausybės vykdomus nekilnojamojo turto plėtros projektus.

Pavyzdžiui, mažytėje Dominikos saloje rytinėje Karibų jūros dalyje programos koordinatoriaus Emmanuelio Nanthano elektroniniame laiške pareigūnams, kuriems pavesta pritraukti turtingus investuotojus, teigiama, kad schema nedelsiant stabdoma, „atsižvelgiant į dabartinį konfliktą Ukrainoje“ ir taip pat siekiant išsaugoti programos „patikimumą“. Šv. Liucijos saloje „mūsų bankų sistema nebeleidžia pervesti lėšų iš Rusijos“, nurodė CBI tarnyba.

Charmaine Donovan vadovaujanti CBI tarnybai Antigvoje ir Barbudoje, sakė, kad ir čia programa stabdoma asmenims iš Rusijos ir jos sąjungininkės Baltarusijos. Ji pridūrė, kad tai atitinka Antigvos ir Barbudos užsienio politiką.

Karibų jūros salų valstybės buvo tarp tų 141 Jungtinių Tautų valstybių narių, kurios pasmerkė Rusijos invaziją į provakarietišką kaimynę Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.