G. Schroederis susitiko su V. Putinu Maskvoje: siekė taikos Ukrainoje

Buvęs Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis, kaip skelbiama, ketvirtadienį Maskvoje susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir mėgino įtikinti Rusijos lyderį baigti invaziją į Ukrainą.

 Buvęs Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Buvęs Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2022, 11:57 PM

Naujienų portalas „Politico“, remdamasis neįvardytais šaltiniais, pranešė, jog susitikimas buvo suderintas su Kyjivu, o G. Schroederis į Rusiją atvyko per Turkiją.

G. Schroederio bendrapartiečio sodialdemokrato Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo vyriausybė apie šią kelionę nebuvo informuota, AFP pranešė šaltiniai Vyriausybėje.

Vokietijos dienraštis „Bild“, taip pat cituodamas neįvardytus šaltinius, pranešė, jog G. Schroederis apie vizitą pranešė tik savo artimiausiai aplinkai.

G. Schroederio žmona So-yeon Schroeder-Kim vėlai ketvirtadienį „Instagram“ pasidalijo nuotrauka, kurioje ji matyti užsimerkusi ir suglaudusi rankas it melstųsi, o fone matomas Kremlius.

G. Schroederis, Vokietijos kanclerio pareigas ėjęs 1998–2005 metais, tiek tėvynėje, tiek užsienyje buvo kritikuojamas, nes prasidėjus Maskvos išpuoliui Ukrainoje atsisakė atsistatydinti iš Rusijos naftos milžinės „Rosneft“ valdybos pirmininko pareigų.

77-erių politikas taip pat yra „Gazprom“ patronuojamosios įmonės „Nord Stream“ akcininkų komiteto vadovas, o birželį turėtų prisijungti ir prie paties „Gazprom“ stebėtojų tarybos.

G. Schroederis paskelbė pareiškimą, kuriame smerkia invaziją kaip nepateisinamą, tačiau teigia, jog dialogas su Maskva turi tęstis.

Pasipiktinę dėl jo atsisakymo nutraukti ryšius su Rusija, politiką paliko jo padėjėjai.

O. Scholzas taip pat viešai paragino G. Schroederį palikti savo pareigas Rusijoje, teigdamas, kad toliau jas eiti „nedera“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.