JAV apie Rusijos pareiškimus, kad Ukrainoje esama masinio naikinimo ginklų: „Absurdas“

Baltieji rūmai atmetė Rusijos kaltinimus, kad Ukraina kuria branduolinius ar biologinius ginklus, ir pavadino juos „absurdu“ bei „akivaizdžia klasta“, kuria bandoma pateisinti tolesnę Rusijos agresiją.

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Jen Psaki  Rusijos kaltinimus pavadino juos „akivaizdžia klasta“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Jen Psaki  Rusijos kaltinimus pavadino juos „akivaizdžia klasta“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2022, 6:35 AM

„Atkreipėme dėmesį į melagingus Rusijos teiginius apie tariamas JAV biologinių ginklų laboratorijas ir cheminių ginklų kūrimą Ukrainoje.

Taip pat matėme, kad Kinijos pareigūnai pakartojo šias sąmokslo teorijas“, – trečiadienio vakarą sakė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Jen Psaki.

„Tai absurdas. Tai rusiškos dezinformacijos operacija, kokias mes ne kartą matėme Ukrainoje ir kitose šalyse, ir kuri buvo paneigta, tai pavyzdys rusų sugalvotų melagingų pretekstų, apie kuriuos mes perspėjome“, – sakė ji.

„Dabar, kai Rusija padarė šiuos melagingus pareiškimus, o Kinija, panašu, pritarė šiai propagandai, visi turėtume saugotis, kad Rusija Ukrainoje nepanaudotų cheminių ar biologinių ginklų, nesurengtų melagingos operacijos su jų panaudojimu“, – sakė J. Psaki.

Rusijos gynybos ministerija teigė, kad Ukrainoje veikia JAV gynybos departamento užsakymu veikiantis biologinių laboratorijų tinklas, ir toks teiginys jau seniai buvo atmestas kaip melagingas.

Vienos Vakarų vyriausybės saugumo ekspertai iš perspėjo, kad Rusija, iš pradžių kuo nors apkaltinusi Ukrainą, gali joje panaudoti nekonvencinius ginklus.

Tokia strategija buvo panaudota Sirijoje, žurnalistams sakė vyriausybės ekspertas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: KAM komentarai apie bepiločių orlaivių ekosistemą Lietuvoje