Kanados ministras J. Trudeau: V. Putinas „padarė siaubingą klaidą“ ir karą pralaimės

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau ketvirtadienį pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pralaimės karą Ukrainoje, kurį jis pradėjo įsiverždamas į Ukrainą.

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2022, 6:30 PM, atnaujinta Mar 10, 2022, 7:42 PM

„Kiekviena demokratija visada turės šiek tiek skirtingus požiūrius. Vladimiras Putinas tikėjosi, kad dėl šių nedidelių mūsų skirtumų sankcijos bus neveiksmingos“, – teigė J. Trudeau.

„Tačiau šiuo klausimu buvome tvirtai, nedviprasmiškai vieningi“, – sakė jis žurnalistams Varšuvoje, stovėdamas kartu su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda.

„Vladimiras Putinas padarė siaubingą klaidą. Jis pralaimės šį karą,.. nes Ukrainos žmonių, ginančių savo teritoriją, nuožmumas, stiprybė ir ryžtas įkvepia mus visus“, – kalbėjo Kanados premjeras.

„Ir todėl, kad mūsų, kaip draugų ir sąjungininkų – Ukrainos draugų, sąjungininkų vieni kitiems – ir šalių, atsidavusių demokratijai, teisės viršenybei, JT chartijai, ryžtas negali leisti, kad Vladimirui Putinui pasisektų“, – pabrėžė jis.

„Smerkiame visus tolesnius grasinimus, kuriuos Rusija ir toliau išsako, tačiau Putinas turi žinoti, kad jo veiksmų pasekmės jau dabar bus griežtos, o tolesnis jo veiksmų eskalavimas, tolesnis taikymasis į civilius gyventojus... sulauks griežčiausio atsako tiek pasauliniu mastu, tiek individualiai jam“, – sakė J. Trudeau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.