Nerimo signalai Vokietijoje: skelbia apie kritinę padėtį dėl COVID-19, svarsto dėl privalomos vakcinacijos

Vokietija slenka link naujos „kritinės“ sveikatos apsaugos situacijos, nes koronaviruso atvejų skaičius pasiekė naujas aukštumas, penktadienį perspėjo šalies sveikatos apsaugos ministras ir paragino iki šiol nepasiskiepijusius gyventojus tai padaryti.

Koronavirusas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Koronavirusas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-11 17:55

„Dažnai skaitau, kad omikron atmaina esą yra mažiau virulentiška. Tai tiesa tik iš dalies“, – spaudos konferencijoje sakė Karlas Lauterbachas ir pabrėžė, kad vien ketvirtadienį nuo šios ligos mirė 249 žmonės.

„Vokietijoje formuojasi kritinė padėtis“, – sakė jis ir perspėjo, kad intensyviosios terapijos skyriai gali būti perpildyti, o vadinamos ilgosios COVID-19 atvejų gali padaugėti.

K. Lauterbachas sakė, kad šiuo metu ima vyrauti apgaulinga visuomenės ir politikų nuomonė, kad esą „mes suvaldėme pandemiją“. Tačiau „negalime būti patenkinti situacija, kai per dieną miršta nuo 200 iki 250 žmonių“, o artimiausiomis savaitėmis šis skaičius gali dar labiau padidėti, teigė jis.

Vokietija planuoja nuo kovo 20 dienos dar sušvelninti dėl COVID-19 nustatytus apribojimus, įskaitant reikalavimą darbuotojams, esant galimybei, dirbti iš namų. Tačiau penktadienį šalyje pranešta apie daugiau kaip ketvirtį milijono naujų užsikrėtimo atvejų.

Kancleris Olafas Scholzas paragino šalyje įvesti privalomus skiepus, tačiau planai parlamente priimti atitinkamą įstatymą buvo atidėti. Ši iniciatyva tebėra prieštaringai vertinama, nes jai nepritaria net kai kurie jo trišalę koaliciją sudarančių partijų nariai.

Visą pirminį vakcinavimo kursą dabar yra praėję maždaug trys iš keturių Vokietijos gyventojų, o 57 proc. yra gavę trečiąją sustiprinančiąja vakcinos nuo koronaviruso dozę. Visgi 19,6 mln. žmonių, įskaitant 4 mln. vaikų iki ketverių metų, vis dar neskiepyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.