V. Zelenskis kreipėsi į Rusijos karių motinas

​Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį kreipėsi į Rusijos karių motinas ir paragino jas neleisti, kad jų sūnūs būtų išsiųsti kariauti į Ukrainą.

V. Zelenskis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-12 07:52

„Noriu kreiptis į Rusijos, ypač šauktinių, motinas. Nesiųskite savo vaikų į karą užsienio šalyje“, – programėlėje „Telegram“ paskelbto V. Zelenskio vaizdo įrašo ištraukas cituoja portalas „France 24“.

„Tikrinkite, kur yra jūsų sūnus. Jei turite bent menkiausių įtarimų, kad jūsų sūnus gali būti siunčiamas kariauti prieš Ukrainą, veikite nedelsdamos“ ir neleiskite, kad jis būtų nužudytas ar paimtas nelaisvėn, kalbėjo V. Zelenskis.

„Ukraina niekada nenorėjo šio žiauraus karo. Ukraina jo nenori ir dabar. Tačiau ji ginsis tiek, kiek reikės“, – pridūrė prezidentas.

Trečiadienį Rusija pirmą kartą pripažino šauktinių buvimą Ukrainoje ir paskelbė, kad tam tikras jų skaičius buvo paimtas į nelaisvę. Maskva prieš tai tvirtino, kad šalyje kaunasi tik profesionalūs kariai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.