Žiaurus lietuvio nusikaltimas Airijoje: nėščią moterį sumušė dukros akivaizdoje

Sunkvežimio vairuotojas buvo nuteistas už tai, kad grasindamas nužudyti negimusį kūdikį spardė ir kumščiais trankė mylimąją.

38 metų Lietuvos pilietis Gintautas Macivilskas Airijoje buvo pripažintas kaltu dėl 2018 m. gruodžio 12 d. užpuolimo.<br>ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
38 metų Lietuvos pilietis Gintautas Macivilskas Airijoje buvo pripažintas kaltu dėl 2018 m. gruodžio 12 d. užpuolimo.<br>ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2022, 7:47 PM

Teismas išgirdo, kad vyras taip pat grasino nužudyti savo partnerę, jos mažametę dukrą ir dar negimusį jos vaiką.

38 metų Lietuvos pilietis Gintautas Macivilskas Airijoje buvo pripažintas kaltu dėl 2018 m. gruodžio 12 d. užpuolimo, padarius žalą jo 32 metų partnerei Linai Celiesienei jos namuose Ašfildo mieste, Mulingare.

Antradienį Mulingaro apygardos baudžiamojo teismo posėdyje buvo nurodyta, kad L.Celiesienė nusikaltimo metu buvo 24 savaičių nėščia. Apie nusikaltimą policijai pranešė L.Celiesienės draugas, kuris nerimavo, kai ji neatvyko į susitikimo vietą, prieš tai pranešus, kad palieka savo namus.

Policija nurodė, kad įsiveržus į kambarį G.Maciviliskas buvo aptiktas su peiliu rankose, stovintis virš aukos, kuri stovėjo keturiomis. Kambaryje taip pat buvo L.Celiesienės dvejų metų dukra.

G.Maciviliskas taip pat grasino nužudyti savo partnerę, jos mažametę dukrą ir jos negimusį vaiką. Policija teigė, kad kaltinamasis buvo sulaikytas neblaivus ir nesuprato, kas vyko.

Policija sakė, kad G.Maciviliskas liepė savo aukai atsiklaupti ir vertė ją maldauti atleidimo. C. Celiesienė tvirtino, kad jis uždėjo peilį jai ant rankos ir ketino nupjauti jai pirštus.

Vėliau Lietuvoje moteris pagimdė sveiką kūdikį.

G.Macivilisko advokatas Arthuras Griffinas teigė, kad kaltinamasis palaikė santykius su C. Celiesiene po nusikaltimo ir jaučia gėdą dėl savo elgesio bei gailisi dėl savo veiksmų.

Parengta pagal „Irish Examiner“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.