Kijevas: derybos su Maskva tampa konstruktyvesnės, jos bus pratęstos trečiadienį

Ukrainos vyriausybė mato pažangą derybose su Rusija dėl karo pabaigos. Pokalbiai tapo „konstruktyvesni“, antradienį sakė Ukrainos prezidento patarėjas Ihoris Šovkva, kurį cituoja agentūra „Interfax“.

Ukrainos ir Rusijos derybos.<br>„Twitter“ nuotr.
Ukrainos ir Rusijos derybos.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2022, 2:22 PM, atnaujinta Mar 15, 2022, 10:05 PM

„Per pirmuosius raundus Rusija nebuvo pasirengusi klausytis mūsų pozicijos ir skelbė ultimatumus: kad Ukraina pasiduotų, sudėtų ginklus, kad mūsų prezidentas pasirašytų kapituliaciją, – teigė I. Šovkva. – Dabar Rusija kalba šiek tiek kitokiu tonu“.

Ukrainos prezidento patarėjas Mychailo Podoliakas socialiniame tinkle pranešė, kad derybos bus tęsiamos trečiadienį.

„Tęsime rytoj. Labai sudėtingas derybų procesas. Esama esminių prieštaravimų. Tačiau tikrai yra vietos kompromisui. Per pertrauką bus tęsiamas darbas pogrupiuose“, – rašo jis

Rusija ir Ukraina pirmadienį ir antradienį tęsė derybas vaizdo ryšiu. Anot prezidento patarėjo, Ukrainos delegacija nusiteikusi „santūriai optimistiškai“. Tačiau persilaužimas esą galimas tik įsikišus prezidentams Volodymyrui Zelenskiui ir Vladimirui Putinui.

Ukraina reikalauja, kad Rusija nutrauktų karą ir išvestų dalinius. Maskva, be kita ko, reikalauja, kad Kyjivas pripažintų aneksuotą Krymo pusiasalį bei Rytų Ukrainos separatistines teritorijas nepriklausomomis valstybėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.