Vašingtono policija areštavo benamių žudymu įtariamą asmenį

Vašingtono policija antradienį areštavo benamių žudymu JAV sostinėje ir Niujorke įtariamą asmenį, pranešė pareigūnai.

Vašingtono policija areštavo benamių žudymu įtariamą asmenį.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Vašingtono policija areštavo benamių žudymu įtariamą asmenį.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2022, 2:45 PM, atnaujinta Mar 15, 2022, 2:53 PM

Policijos žinutėje socialiniame tinkle „Twitter“ sakoma, kad dėl pastarųjų 10 dienų incidentų, kai buvo nušauti du ir sužeisti dar trys žmonės, įtariamas asmuo šiuo metu apklausiamas Vašingtone.

Anksčiau abiejų miestų policija paskelbė stebėjimo kamerų padarytų nuotraukų, įskaitant iš arti padarytą kadrą su gerai matomu įtariamojo veidu, ir paragino žmones, galinčius pažinoti šį vyrą, susisiekti su pareigūnais.

„Daugiau informacijos bus paskelbta vėliau, – sakoma Vašingtono policijos pranešime tviteryje. – Ačiū bendruomenei už visus pranešimus.“

Niujorko ir Vašingtono merai pirmadienį kreipėsi į visuomenę prašydami padėti surasti nusikaltėlį. Tačiau tyrėjai pirmadienį pripažino, kad turi mažai informacijos apie įtariamą žudiką ar jo motyvus.

Vašingtono merė Muriel Bowser ir Niujorko meras Ericas Adamsas pirmadienį bendroje spaudos konferencijoje paragino visus benamius eiti į prieglaudas, kur saugiau.

„Žinome, jog pastogės neturintys mūsų gyventojai ir taip kasdien susiduria su daugybe pavojų, ir nesąžininga, kad kažkas taikytųsi į šiuos pažeidžiamus gyventojus“, – sakė M. Bowser.

Pasak E. Adamso, Niujorko policija ir benamiams padedančios komandos ieškos benamių metropolitene bei kitose vietose, kad paragintų juos ieškoti priebėgos miestui priklausančiose prieglaudose.

Vašingtone darbuotojai dalijo benamiams skrajutes su įtariamojo nuotraukomis ir ragino žmones būti budrius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.