Rusijos armija nusitaikė į Ukrainos žemės ūkį: užminuoja laukus

Kai kuriuose Ukrainos regionuose Rusijos kariškiai pradėjo minuoti ūkio paskirties žemės sklypus.

Kai kuriuose Ukrainos regionuose Rusijos pajėgų kariškiai pradėjo minuoti ūkio paskirties žemės sklypus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kai kuriuose Ukrainos regionuose Rusijos pajėgų kariškiai pradėjo minuoti ūkio paskirties žemės sklypus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2022, 2:12 PM, atnaujinta Mar 16, 2022, 2:17 PM

Apie tai pranešė vidaus reikalų ministro patarėjas Vadimas Denisenka, nurodo UNIAN.

„Iš tikrųjų, deja, nemažoje dalyje regionų kyla didžiulė grėsmė žemės ūkiui, nes užminuojami ne tik pramonės objektai, ne tik infrastruktūros objektai, ne tik miestai, bet ir žemės ūkio paskirties žemė“, – pabrėžė V.Denisenko.

Jis pažymėjo, kad aktyvioji išminavimo fazė tęsis mažiausiai kelerius metus, o dabar rengiamas Rusijos užpuolikų Ukrainos teritorijose minavimo operacijų žemėlapis.

„Sėjai turime daugiausia savaitę. Jeigu iki to laiko karas nesibaigs, pasaulis susidurs su problemomis dėl maisto“, – anksčiau šią savaitę įspėjo Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas ekonomikos klausimais Olegas Ustenka.

Tai yra tiesa, nes Ukraina laikoma Europos aruodu – čia auginama labai daug grūdų, kuriuos perka gausybė valstybių.

Gresia netgi badas

Daugiausia pasaulyje kviečių užaugina Kinija bei Indija – atitinkamai 134,3 ir 98,5 mln. tonų. Bet didžiausia eksportuotoja yra Rusija, kasmet į užsienį išgabenanti apie 40 mln. tonų. Ukraina šiuo atžvilgiu yra penkta pasaulyje, eksportuojanti per 18 mln. tonų kasmet.

Rusijos grūdų eksporto likimas itin abejotinas, o Ukrainoje jų gali būti užauginta itin mažai dėl vykstančių karo veiksmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.