Europos politikai siūlo nominuoti V. Zelenskį ir ukrainiečių tautą Nobelio taikos premijai

Grupė Europos politikų kreipėsi į Nobelio komitetą, siūlydami nominuoti Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį ir ukrainiečių tautą Nobelio taikos premijai.

Volodymyras Zelenskis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Volodymyras Zelenskis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 8:38 AM

Kaip pranešė penktadienį naujienų agentūra „Ukrinform“, tai sakoma atvirame laiške, kurį pasirašė kelios dešimtys Europos politikų.

Jų nuomone, Nobelio komitetas turi iki kovo 31 d. pratęsti pasiūlymų dėl kandidatūrų priėmimo laiką, kad būtų galima nominuoti Ukrainos prezidentą ir ukrainiečių tautą Nobelio taikos premijai. Nominavimo terminas baigėsi sausio 31 d.

„Mes esame ukrainiečių tautos narsumo Rusijos kare prieš ją liudininkai. Narsūs Ukrainos vyrai ir moterys kovoja už demokratijos išsaugojimą. Manome, jog dabar pats laikas parodyti ukrainiečiams, kad pasaulis yra jų pusėje“, – sakoma kreipimesi.

Jį pasirašė 36 politikai iš Nyderlandų, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Švedijos, Estijos, Bulgarijos, Rumunijos ir Slovakijos.

Ekspertų nuomone, prašymas pakeisti kandidatūrų siūlymo procedūrą – beprecedentis atvejis Nobelio taikos premijos istorijoje. Bet Rusijos agresija prieš Ukrainą – taip pat beprecedentis atvejis nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

Nobelio komitetas kol kas neatsakė į šią iniciatyvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.