Išgirdęs Ukrainos ambasadoriaus klausimą Rusijos atstovas atsakyti pabūgo: „Ar jums akyse mirga nužudytų vaikų akys?“

Ukrainos ambasadorius Jungtinėse Tautose Sergejus Kyslyčia ketvirtadienį JT Saugumo Taryboje tiesiogiai kreipėsi į savo kolegą iš Rusijos dėl civilių gyventojų, kuriuos Ukrainoje nužudė rusai, rašo CNN.

 Sergejus Kyslyčia.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Sergejus Kyslyčia.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-18 08:46

„Pone ambasadoriau, ar jums prieš akis mirga rusų nužudytų ukrainiečių vaikų, moterų ir senelių akys? – klausė S.Kyslyčia. – Jei taip, galime svarstyti, kaip paremti sprendimą, kuris padėtų jums susidoroti su šio nusikaltimo sukeltu trauminiu stresu. O dabar būkite padorūs ir nustokite įžūliai manipuliuoti Saugumo Taryba. Tai – begėdiška.“

Rusijos ambasadorius Vasilijus Nebenzia per susitikimą į komentarus nereagavo, bet vėliau sakė, kad jis „nedalyvauja asmeniniuose pokalbiuose“ su S. Kyslyčia.

„Bet kai jis paklausė apie nužudytų vaikų akis, aš taip pat norėčiau jo paklausti, ar jis gailisi, kai pagalvojo apie Donecko vaikus, kuriuos nužudė Ukrainos pajėgos“, – sakė V. Nebenzia.

Tuo metu S. Kyslyčia sakė, kad padėtis Ukrainoje nepagerėjo.

„Ne, nėra jokio pagerėjimo. Rusijos Federacijos veiksmai ir toliau yra labai įžūlūs, o žiaurumai, deja, vyksta kiekvieną dieną“, – teigė A. Kyslyčia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.