Norvegijoje sudužus JAV kariniam lėktuvui žuvo 4 įgulos nariai

Norvegijos premjeras Jonas Gahras Store šeštadienį paskelbė, kad šalies šiaurėje sudužus NATO pratybose dalyvavusiam JAV jūrų pėstininkų lėktuvui žuvo visi keturi jo įgulos nariai – amerikiečių kariai.

JAV karinis lėktuvas „Osprey“.<br>AP/Scanpix nuotr.
JAV karinis lėktuvas „Osprey“.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-19 09:38, atnaujinta 2022-03-19 11:08

Šią informaciją patvirtino ir Norvegijos armija.

Keturių asmenų įgula dalyvavo karinėse pratybose „Cold Response“. Iš viso jose dalyvauja 30 tūkst. žmonių iš NATO ir jos partnerių.

Penktadienį 18 val. 26 min. (19 val. 26 min. Lietuvos laiku) pranešta apie amerikiečių lėktuvo „Osprey“ dingimą į pietus nuo Budės Norvegijos šiaurėje, sakoma regiono gelbėjimo tarnybų (HRS) pranešime. Jame nurodoma, kad oro sąlygos tuo metu buvo prastos.

Šeštadienį 1 val. 30 min. (2 val. 30 min. Lietuvos laiku) „policija atvyko į įvykio vietą... ir dabar patvirtina, kad keturių žmonių įgula žuvo“, sakoma policijos pranešime.

JAV jūrų pėstininkų korpusas anksčiau patvirtino „nelaimingą atsitikimą“ su „MV-22B Osprey“ ir nurodė, kad paieškos ir gelbėjimo operacijai vadovauja Norvegijos civiliniai pareigūnai.

Pratybų „Cold Response 2022“, planuotų dar prieš Rusijos invaziją į Ukrainą, tikslas yra išbandyti, kaip Norvegija savo teritorijoje priimtų sąjungininkų pastiprinimą pagal NATO chartijos 5-ąjį straipsnį, reikalaujantį, kad šalys narės ateitų į pagalbą užpultai narei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.