Tuniso pakrantėje rasti 17 migrantų kūnai

Tuniso šiaurės rytų pakrantėje buvo rasti 17-os migrantų, mėginusių pasiekti Europą, kūnai, šeštadienį pranešė civilinės saugos tarnyba.

Tunisas ir kaimyninė Libija yra pagrindiniai migrantų, norinčių pasiekti Europos krantus, išvykimo taškai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Tunisas ir kaimyninė Libija yra pagrindiniai migrantų, norinčių pasiekti Europos krantus, išvykimo taškai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2022, 8:30 PM

Kūnai buvo išplauti penktadienį ir šeštadienį prie Bono kyšulio, už 150 kilometrų nuo Sicilijos, naujienų agentūrai AFP teigė tarnybos atstovas spaudai Moezas Triaa.

„Dauguma žuvusiųjų buvo iš Užsachario Afrikos, bet buvo ir sirų,“ – teigė M. Triaa, nepateikdama informacijos apie tai, iš kur migrantai atvyko, ar apie jų mirties aplinkybes.

Tunisas ir kaimyninė Libija yra pagrindiniai migrantų, norinčių pasiekti Europos krantus, išvykimo taškai.

Vasario pabaigoje devyni migrantai iš įvairių Afrikos šalių nuskendo, kai jų valtis apvirto prie Tuniso krantų mėginant pasiekti Europą.

Kiek anksčiau šį mėnesį rytų Tunise buvo rasti keturių Afrikos migrantų kūnai, o pareigūnai teigė, kad jie tikriausiai mirė nuo šalčio ar bado kirtę Alžyro sieną.

Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra UNHCR pranešė, kad 2021 metais Viduržemio jūros centrinėje dalyje nuskendo arba dingo apie 1 300 migrantų, todėl tai yra pavojingiausias migracijos kelias pasaulyje.

Tarptautinė migracijos organizacija apskaičiavo, kad nuo 2014 metų bandydami pasiekti Europą žuvo arba dingo daugiau nei 18 tūkst. migrantų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.