Rusija kelia sąlygas dėl derybų – pareiškė, kad iš Ukrainos nori daugiau „dinamiškumo“

Kremlius nori daugiau „dinamiškumo“ iš Ukrainos pusės dėl prezidentų lygio derybų

Prasidėjo Ukrainos ir Rusijos derybos.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Prasidėjo Ukrainos ir Rusijos derybos.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2022, 2:09 PM, atnaujinta Mar 21, 2022, 5:51 PM

Kremlius teigia, kad kol kas neįvykdytos sąlygos Rusijos ir Ukrainos vadovams susitikti ir aptarti Rusijos invazijos nutraukimą.

„Jie neturi nieko apčiuopiamo, jokio susitarimo, nuo kurio būtų galima pradėti“, – sakė Kremliaus atstovas žiniasklaidai Dmitrijus Peskovas komentaruose, kuriuos citavo naujienų agentūra „Interfax“.

Jis sakė, kad reikia daugiau „dinamikos“ iš Ukrainos pusės, kad būtų galima apsvarstyti susitarimą, dėl kurio būtų verta surengti Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio susitikimą.

„Kas nors, kas turi įtakos Kijevui, turėtų ja pasinaudoti, kad Kijevas būtų atviresnis deryboms ir konstruktyvesnis šiose derybose“, – sakė D. Peskovas.

Tuo tarpu, pasak TASS, apie paliaubų atnaujinimą derybų su Ukraina metu nekalbama, nes esą „bet kokią pertrauką nacionalistiniai daliniai išnaudoja persigrupavimui, tęsia išpuolius prieš Rusijos kariuomenę“, – Kremliaus propagandą skleidė D. Peskovas.

Svarbus Ukrainos politikas sako, kad Rusijos ir Ukrainos derybininkai planuoja „dirbti visą dieną“, šalims siekiant susitarimo, kuris užbaigtų Rusijos invaziją.

Oficialių delegacijų susitikimas truko pusantros valandos, tada jos išsiskirstė konsultuotis darbo grupėse, sakė valdančiosios „Tautos tarno“ parlamentinės frakcijos vadovas Davidas Arachamija, komentuodamas laikraščiui „Ukrayinska Pravda“.

Jokių pokalbių detalių jis nepateikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.