Opozicininiai konservatoriai ragina Kauno vadovus atsistatydinti

Opozicinė konservatorių frakcija antradienį pakartojo raginimus Kauno vadovams prisiimti politinę atsakomybę dėl korupcijos skandalo ir pasitraukti.

 Visvaldas Matijošaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Visvaldas Matijošaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Visvaldas Matijošaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Visvaldas Matijošaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 22, 2022, 1:27 PM, atnaujinta Mar 22, 2022, 5:13 PM

Valdantieji reikalavimą atmeta ir teigia, jog sureaguota buvo tinkamai, įtarimų sulaukusį administracijos direktorių Vilių Šiliauską nušalinus, o vėliau – atleidus.

„Ponas administracijos direktorius yra politinio pasitikėjimo pareigūnas. Dėl to kyla natūralus klausimas, ar merui ir vicemerams nereikėtų prisiimti atsakomybės. Politinės atsakomybės“, – po tarybos posėdžio pareiškė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Kauno taryboje seniūnas Paulius Lukševičius.

„Manome, kad didžiojoje daugumoje tikrai atsirastų asmenybių, gebančių būti ir merais, ir vicemerais, dėl to prašome mero ir vicemerų atsistatydinti“, – pareiškė jis.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis teigia, jog jaučia atsakomybę dėl to, kad laiku nepastebėjo to, kas vyko, tačiau teigė pagrindo trauktis nematantis.

„Jaučiuosi kaltas, ir, man atrodo, tas vadinamas mero stalas, kur su visais vadovais pagrindiniais, nuo ko viskas mieste prasideda, kas dirba, tai visi taip kaip ir nuleidę galvas vaikščiojome, vienas kitam į akis iš pradžių sunkiai žiūrėti sekėsi, nes pergyveni“, – žurnalistams sakė V. Matijošaitis.

Vicemeras Andrius Palionis taip pat akcentavo, jog į teisėsaugos informaciją buvo sureaguota iš karto, vos ji pasirodė viešojoje erdvėje.

„Valdančioji dauguma ir meras su pavaduotojais tą atsakomybę labai aiškiai išreiškė – buvo Vilius nušalintas nuo pareigų dar net negavus jokios oficialios informacijos“, – BNS sakė jis.

Antradienį Kauno taryba vienbalsiu sutarimu atleido Vilių Šiliauską, kuriam teisėsauga yra pareiškusi įtarimus kyšininkavimu, iš pareigų.

Teisėsauga įtaria, kad Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius V. Šiliauskas paėmė 140 tūkst. eurų kyšį iš bendrovės „Autokausta“ vadovo Juozo Kriaučiūno už palankius sprendimus sudarant ir vykdant statybų, rangos darbų sutartis.

Pasak teisėsaugos, tai didžiausias iki šiol rastas kyšis Lietuvoje.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) taip pat pranešė, kad areštuota apie 170 V. Šiliauskui priklausančių nekilnojamojo turto objektų, kurių rinkos vertė, pasak STT, yra „septynženklė“, taip pat areštuota 15 kitam įtariamajam, „Autokaustos“ vadovui J. Kriaučiūnui priklausančių nekilnojamojo turto objektų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.