Po paslaptingų skambučių ministrams – Jungtinės Karalystės kaltinimai Rusijai: įtaria, ką ruošiasi daryti

Jungtinė Karalystė apkaltino karą Ukrainoje pradėjusią Rusiją organizuojant melagingus skambučius ministrams.

 V.Putinas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 V.Putinas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2022, 10:53 AM

Teigiama, kad du ministrai sulaukė Ukrainos premjeru apsimetusio asmens skambučių ir su juo netgi pasikalbėjo, praneša naujienų agentūra „Associated Press“.

Gynybos sekretorius Benas Wallace'as teigė, kad apsimetėlis ketvirtadienį su juo kalbėjosi vaizdo skambučiu. Vidaus reikalų ministrė Priti Patel irgi susidūrė su tokiu pat skambučiu, o kultūros ministrė Nadine Dorries sakė, kad bandyta susisiekti ir su ja, bet nesėkmingai.

B.Wallace'as teigė, kad pokalbio metu jam kilo įtarimu ir jis nutraukė pokalbį. Pasak jo, tai padarė po to, kai apsimetėlis „uždavė keletą klaidingų klausimų“.

Jis Rusiją kaltina „nešvariais triukais“.

Jungtinės Karalystės ministro Boriso Johnsono atstovas spaudai Maxas Blainas pirmadienį paskelbė, kad „dėl praėjusią savaitę atliktų apsimetėlio skambučių atsakinga Rusijos valdžia.“

Britai nerimauja, kad Rusija pasinaudos vaizdo įrašais ir montažą panaudos siekiant skleisti dezinformaciją arba pažeminti Jungtinę Karalystę.

M.Blainas įspėjo ir kitas šalis, kad tai – „nebus paskutinis bandymas“ bei apkaltino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną tyčia bandant nukreipti dėmesį, kad „paslėptų karo mastą ir Rusijos nesėkmes mūšio lauke.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.