Rusų žurnalistai tvirtina radę Vladimiro Putino jachtą už 700 milijonų dolerių

Įkalinto opozicionieriaus Aleksejaus Navalno tyrėjų komanda paskelbė sensacingą žinią – viena prabangiausių jachtų pasaulyje „Scheherazade“ yra Rusijos prezidento Vladimiro Putino žaisliukas. V.Putinas paskelbtas tarp asmenų, kurių turtas ES įšaldomas.

Vladimiras Putinas.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Parengė Gintaras Šiuparys

Mar 22, 2022, 10:50 AM, atnaujinta Mar 22, 2022, 11:32 AM

Todėl žurnalistai įsitikinę, kad turėtų būti areštuotas ir Italijos Marina di Carrara uoste stovintis laivas. Šią 2020 m. į vandenį nuleistą 140 metrų ilgio 6 aukštų jachta pastatė ir įrengė Vokietijos kompanijos „Lurssen“ specialistai. Beje, daugumos rusų oligarchų jachtos gamintos būtent šios kompanijos auksarankių.

Maršalų salose registruotai įmonei „Beilot Asset Ltd“ priklausantis laivas plaukioja su Kaimanų salų vėliava. Šiame rytietiška prabanga išsiskiriančiame technikos stebukle yra 2 aikštelės sraigtasparniams, plaukimo baseinas, SPA kompleksas, grožio salonas.

Joje vienu metu gali pramogauti iki 18 svečių, o juos aptarnauja 40 žmonių įgula. Ne kartą jau spėliota, kam priklauso šis vienas prabangiausių laivų pasaulyje, nes jis vienintelis neturi oficialaus šeimininko.

JAV, Didžiosios Britanijos žurnalistai bandė įminti mįslę, bet tiesioginių įrodymų neaptiko. V.Putinas oficialiai pats neturi jokio vertingo turto, nes jį valdo per laiko patikrintus bendražygius, bet daro tą pačią klaidą – naudoja ir valstybinius resursus.

Būtent ši detalė padėjo žurnalistams atskleisti paslapties šydą. „The New York Times“ dienraščio žurnalistas kalbino laivo kapitoną britą Guy Thomasą Bennettą-Pearce‘ą, bet šis atskleidė nedaug – jachtos šeimininkas yra rusas.

Negana to, išsiaiškinta, kad kapitono padėjėjas Sergejus Grišinas ir nemaža dalis likusios įgulos narių – rusai – oficialiai dirba Federalinės apsaugos tarnyboje, o į greta uosto esantį Milaną skraido tarsi į budėjimus.

Ši 1996 m. įkurta Federalinės apsaugos tarnyba rūpinasi išskirtinai prezidento ir Vyriausybės apsauga ir saugumu.

Šios tarnybos pajėgos saugo ir Juodosios jūros kurorte Gelendžike esantį itin prabangų dvarą, kuris oficialiai priklauso V.Putino aplinkai priskiriamam oligarchui Arkadijui Roternbergui.

Parengta pagal „Team Navalny“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.