Kyla klausimai, kur dingo Rusijos gynybos ministras S. Šoigu: viešojoje erdvėje nebepasirodo jau 12 dienų

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu viešojoje erdvėje nebepasirodo nuo kovo 11 d., t.y. jau 12 dienų. Pirmasis į tai atkreipė dėmesį „Mediazonos“ žurnalistas Dmitrijus Treščaninas. Kyla klausimai, kur jis dingo. Kai kurie kalba apie tai, kad S. Šoigu pakirto liga.

 Valerijus Gerasimovas (kairėje) ir Sergejus Šoigu (dešinėje).<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Valerijus Gerasimovas (kairėje) ir Sergejus Šoigu (dešinėje).<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-23 12:56

Paskutinį kartą Gynybos ministerijos vadovas naujienose pasirodė kovo 11 d. Tuomet ministerija pranešė, kad S. Šoigu telefonu kalbėjosi su kolega iš Turkijos Hulusi Akaru. Tą pačią dieną Gynybos ministerija paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip S. Šoigu lankosi Mandriko centrinėje karinėje klinikinėje ligoninėje, kur įteikia valstybinius apdovanojimus kare Ukrainoje dalyvavusiems Rusijos kariams.

Kovo 18 d. S. Šoigu minimas Kremliaus interneto svetainėje paskelbtame pranešime, kuriame sakoma, kad Vladimiras Putinas su nuolatiniais Saugumo Tarybos nariais aptarė karo Ukrainoje eigą. Pranešime teigiama, kad susitikime dalyvavo ir S. Šoigu. Susitikimo vaizdo įrašas ir nuotraukos nebuvo paskelbti.

Tą pačią dieną, kovo 18 d., Pirmasis kanalas parodė reportažą apie tai, kaip S. Šoigu įteikia apdovanojimus. Pasakojime buvo teigiama, kad renginys įvyko „šiandien“, tačiau pasakojime pateikta nuotrauka sutapo su vaizdo įrašu, paskelbtu kovo 11 d. Gynybos ministerijos interneto svetainėje.

Paskutinė naujiena S. Šoigu profilyje Gynybos ministerijos interneto svetainėje taip pat datuota kovo 11 d.

Prieš tai renginiai, kuriuose asmeniškai dalyvaudavo S. Šoigu, vykdavo kas kelias dienas.

S. Šoigu aplinkos žmonės aptarinėja, kad jis blogai jaučiasi – turi problemų su širdimi. Apie tai pasakoja ministro pažįstamas, tačiau gauti Gynybos ministerijos komentaro nepavyko.

Nepriklausomus tyrimus atliekantis žiniasklaidos kanalas „Agentsvo“ kreipėsi į prezidento spaudos sekretorių Dmitrijų Peskovą dėl komentaro, tačiau į prašymą neatsakė.

Paprastai S. Šoigu labai aktyviai bendrauja su žiniasklaida. Kaip „Agentsvo“ anksčiau pranešė, jam atėjus į Gynybos ministeriją, smarkiai padidėjo spaudos tarnybos darbuotojų skaičius, o departamentas pradėjo skirti didelį dėmesį savo viešajam įvaizdžiui.

Pastebėta, kad dingo ne tik S. Šoigu. Po kovo 11-osios nebuvo pranešama apie jokius renginius, kuriuose dalyvavo Rusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo vadovas Valerijus Gerasimovas. Šią dieną TASS interneto svetainėje pasirodė žinia, kad V. Gerasimovas vedė derybas su savo kolega iš Turkijos Yasharu Guleriu.

Prieš tai, kovo 4 d., „RIA Novosti“ ir TASS pranešė, kad Generalinio štabo vadovas kalbėjosi su savo kolega iš Prancūzijos Thierry Burcar. O vasario 27 d. kartu su S. Šoigu jis dalyvavo susitikime su V. Putinu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.