ES lyderiai atnaujino Ch. Michelio mandatą Europos Vadovų Tarybos vadovo poste

Ketvirtadienį Europos Sąjungos (ES) lyderiai, surengę viršūnių susitikimą, kuriame pagrindinis dėmesys buvo skirtas Rusijos karui su Ukraina, perrinko Europos Vadovų Tarybos pirmininką ir jų susirinkimų pirmininką Charles‘į Michelį dar vienai pustrečių metų kadencijai.

 Ch. Michelis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ch. Michelis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2022, 8:42 PM

Naujasis jo mandatas prasidės birželio 1 d., pasibaigus dabartinei kadencijai, ir galios iki 2024 m. lapkričio 30 d., sakoma Europos Vadovų Tarybos pranešime.

„Jis yra trečiasis visu etatu dirbantis Europos Vadovų Tarybos pirmininkas nuo tada, kai šis postas 2009 m. gruodžio 1 d. buvo įsteigtas pagal Lisabonos sutartį“, – sakoma jame.

Ch. Michelis, 46 metų buvęs Belgijos ministras pirmininkas, yra Europos Vadovų Tarybos pirmininkas nuo 2019 m. sausio 1 d.

Jis yra vienas iš dviejų aukščiausių Europos Sąjungos lyderių, tarptautiniu mastu atstovaujantis 27 valstybių blokui bendros užsienio ir saugumo politikos srityse. Kita ES vadovė yra penkerių metų kadencijai paskirta Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.