Jemeno sukilėliai skelbia užpuolę energijos milžinės „Aramco“ objektą Džidoje

Jemeno sukilėliai pareiškė penktadienį surengę dronų ir raketų atakų ir užpuolę Saudo Arabijos energijos milžinės „Aramco“ objektą Džidoje.

Jemeno sukilėliai pareiškė penktadienį surengę dronų ir raketų atakų ir užpuolę Saudo Arabijos energijos milžinės „Aramco“ objektą Džidoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jemeno sukilėliai pareiškė penktadienį surengę dronų ir raketų atakų ir užpuolę Saudo Arabijos energijos milžinės „Aramco“ objektą Džidoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2022, 7:19 PM, atnaujinta Mar 25, 2022, 7:38 PM

Netoli šiame mieste vykstančių „Formulės 1“ varžybų vietos buvo matyti didžiulis dūmų debesis.

„Mes įvykdėme kelias atakas panaudodami bepiločius lėktuvus ir balistines raketas“, – sakoma Irano remiamų husių sukilėlių pareiškime, kuriame minimas „Aramco“ objektas Džidoje (ir) gyvybiškai svarbūs objektai Rijade“.

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija, kovojanti su Irano remiamais sukilėliais, patvirtino, kad buvo įvykdytas toks išpuolis.

Jis surengtas koalicijos intervencijos į brutalų Jemene vykstantį husių sukilėlių ir provyriausybinių pajėgų konfliktą septintųjų metinių išvakarėse.

Netoli Džidos „Formulės 1“ trasos rūko dūmai, lenktynininkams dalyvaujant treniruočių važiavimuose. „Red Bull“ komandos narys pasaulio čempionas Maxas Verstappenas sakė, kad važiuodamas jautė degėsių kvapą.

„Jaučiu degėsių kvapą... ar tai mano automobilis?“ – komandos radijo ryšiu klausė olandas.

Sukilėliai teigė surengę 16 išpuolių prieš įvairius taikinius, įskaitant su Jemenu besiribojančiame Džizane padegtą elektros stotį.

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija 2015 metais įsikišo, kad paremtų tarptautiniu mastu pripažintą Jemeno vyriausybę po to, kai metais anksčiau sukilėliai užėmė sostinę Saną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.