Paskelbus apie V. Žirinovskio mirtį Rusijoje – chaosas: patvirtinę trina įrašus, Dūmos pirmininkas viską neigia

Rusijos politikai penktadienį paneigė pranešimą apie ultranacionalistinės Liberalų demokratų partijos (LDPR) lyderio Vladimiro Žirinovskio mirtį nuo koronavirusinės infekcijos komplikacijų.

V. Žirinovskis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V. Žirinovskis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V. Žirinovskis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
V. Žirinovskis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-03-25 11:04, atnaujinta 2022-03-25 12:08

Anksčiau antradienį naujienų agentūra „RIA Novosti“ citavo parlamento aukštųjų rūmų – Federacijos Tarybos – narį Aleksandrą Proniuškiną, sakiusį kad 75 metų V. Žirinovskis mirė penktadienį vienoje Maskvos ligoninėje.

Tačiau žemųjų parlamento rūmų – Valstybės Dūmos – pirmininkas Viačeslavas Volodinas neilgai trukus savo „Telegram“ kanale parašė, kad V. Žirinovskis tebėra gyvas.

„Visus, nerimaujančius dėl Vladimiro Volfovičiaus Žirinovskio, noriu nuraminti – jis gyvas. Jo būklė iš tikrųjų sunki, – rašo V. Volodinas. – Šiandien jam atliko kompiuterinės tomografijos tyrimą. Mes dėl jo jaudinamės, gydytojai dėl jo kovoja.“

Ūmaus būdo politikas vasario 2 dieną buvo hospitalizuotas dėl sunkios formos COVID-19 ir buvo ne vieną kartą paniręs į komą.

Rusijos sveikatos apsaugos ministerija taip pat paneigė pranešimus apie V. Žirinovskio mirtį ir pareiškė, kad jo „būklė stabili“, o gydytojai teiokia „visą įmanomą pagalbą“.

„RIA Novosti“ žinutė apie V. Žirinovskio mirtį greitai buvo pašalinta.

„Kategoriškai atmetame melą apie Vladimiro Žirinovskio mirtį, – sakoma LDPR frakcijos Valstybės Dūmoje „Telegram“ pranešime.

LDPR, reaguodama į gandus, jog mirė partijos lyderis Vladimiras Žirinovskis, pateiks pareiškimą Generalinei prokuratūrai ir kreipsis į teismą su ieškiniu prieš tuos, kurie paskleidė  pranešimus apie V.Žirinovskio mirtį. Apie tai penktadienį TASS pranešė LDPR frakcijos Dūmoje spaudos tarnyba.

„LDPR dės visas pastangas, kad nubaustų melagius, kurie palaidojo Žirinovskį. Kartojame: jo būklė stabili ir nepablogėjo! Pateikiame pareiškimą Generalinei prokuratūrai ir rengiame ieškinius visiems šmeižikams“, – sakė spaudos tarnyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.