Iš viešumos dingęs Rusijos gynybos ministras S. Šoigu vėl pasirodė per televiziją Vaizdo įrašo datos neįmanoma nustatyti

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu, kuriam dvi savaites nesirodžius viešumoje žurnalistams iškilo klausimų, šeštadienį vėl buvo parodytas per televiziją.

S.Šoigu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
S.Šoigu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2022, 2:31 PM, atnaujinta Mar 26, 2022, 2:42 PM

Gynybos ministerija paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip S. Šoigu, prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas, pirmininkauja posėdžiui dėl Rusijos ginkluotės biudžeto.

Valstybinės televizijos medžiaga nėra datuota, tačiau S. Šoigu užsimena apie finansų ministerijos posėdį, kuris, kaip pranešė Rusijos naujienų agentūros, įvyko penktadienį.

Anot ministro, ginklų užsakymai ir tiekimas vykdomi pagal grafiką, „nepaisant šiandien mūsų patiriamų sunkumų“ dėl tarptautinių sankcijų, įvestų Maskvai, kai ši įsiveržė į Ukrainą.

Ketvirtadienį Kremlius užsiminė apie V. Putino pokalbį su S. Šoigu, pastarajam atsiskaitant apie „specialiosios karinės operacijos“ eigą per Rusijos saugumo tarybos posėdį. Tokiu būdu prezidentūra stengėsi paneigti spėliones apie ilgalaikį S. Šoigu dingimą.

Pranešama, kad gynybos ministras paskutinį kartą viešumoje pasirodė kovo 11 dieną, nepaisant jo svarbaus vaidmens per Rusijos karinę kampaniją Ukrainoje.

Kai kuriuose rusų žiniasklaidos pranešimuose spėliota, kad galbūt šlubuoja jo sveikata.

Tačiau Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas pamėgino nutildyti tokius gandus, pareiškęs žurnalistams: „Gynybos ministras šiuo metu turi daug rūpesčių. Vyksta specialioji karinė operacija.“

„Dabar ne laikas žiniasklaidos veiklai“, – pabrėžė D. Peskovas.

66 metų gynybos ministras paprastai reguliariai matomas valstybinės televizijos laidose.

Įrašymo data nežinoma

Pasirodžiusios vaizdo medžiagą netrukus ištyrė dienraščio BBC analitikai.

Pranešama, kad skaitydamas iš popieriaus lapo, retkarčiais netaisyklingai sakydamas eilutes, S.Šoigu kalbėjo apie ginklų tiekimą kariams Ukrainoje.

Anksčiau buvo intensyviai spėliojama, kad jis turi sveikatos problemų arba patyrė širdies smūgį.

Nurodoma, kad nebuvo nieko, kas galėtų padėti nustatyti, kada filmuota medžiaga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.