Izraelyje per IS ataką nužudyti du policininkai

Izraelio šiauriniame Haderos mieste sekmadienį vėlai vakare per išpuolį, už kurį atsakomybę prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“ (IS), buvo nušauti du policijos pareigūnai, pranešė valdžios institucijos.

Per išpuolį Izraelyje du žmonės žuvo, dar šeši buvo sužeisti.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
Per išpuolį Izraelyje du žmonės žuvo, dar šeši buvo sužeisti.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2022, 10:27 PM, atnaujinta Mar 28, 2022, 8:00 AM

Ataka surengta žydų valstybėje vykstant precedento neturinčiam regioniniam susitikimui, į kurį atvyko aukščiausio rango JAV ir arabų šalių diplomatai.

Policija pranešė, kad du šauliai – Izraelio arabai, kuriuos Izraelio žvalgyba įvardijo kaip vietinius IS kovotojus, – buvo nukauti netoliese buvusių kovos su terorizmu pareigūnų.

„Du žydų (valstybės) policijos pajėgų nariai buvo nužudyti, o kiti sužeisti“, – nurodė IS, paskelbusi retą pareiškimą, kuriame prisiėmė atsakomybę už išpuolį Izraelio teritorijoje.

Greitosios pagalbos medikai sakė, kad per išpuolį žuvo „du izraeliečiai“ – vyras ir moteris, dar keturi žmonės buvo nuvežti į ligoninę, o dar dviem suteikta pagalba įvykio vietoje.

Pasak policijos, „du teroristai atvyko į Herberto Samuelio gatvę Haderos mieste ir pradėjo šaudyti į policijos pajėgas“, dėl to žuvo du žmonės.

„Netoliese esančiame restorane atsitiktinai buvo Izraelio kovos su terorizmu pajėgų nariai, kurie išbėgo į lauką ir neutralizavo teroristus“, – sakoma policijos pranešime.

Regiono policijos viršininko pavaduotojas Dudu Boani žurnalistams sakė, kad dvi išpuolio aukos buvo policijos pareigūnai. Jis nurodė, kad užpuolikai buvo nušauti.

Vienas vyriausybės saugumo pareigūnas teigė, kad abu užpuolikai buvo IS kovotojai iš arabiško Izraelio miesto Um al Fachmo.

Netoli Haderos esančio miesto gyventojai teigė, kad mieste buvo dislokuotos didelės policijos pajėgos.

Gynybos ministro Benny Gantzo biuras pranešė, kad jis kartu su kariuomenės, policijos ir žvalgybos vadovais vertina padėtį, o ministras pirmininkas Naftali Bennettas atvyko į Haderą ir buvo informuotas policijos apie išpuolį, pranešė jo biuras.

Kariuomenė pareiškime nurodė, kad okupuotame Vakarų Krante ir aplink jį dislokuoja papildomas pajėgas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.