Valstybinė žiniasklaida: surastas antrasis sudužusio „China Eastern“ lėktuvo savirašis

Surastas antrasis sudužusio bendrovės „China Eastern“ keleivinio lėktuvo savirašis, sekmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

 China Eastern.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 China Eastern.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-27 08:52

Pirmadienį iš Junano provincijos sostinės Kunmingo į Guangdžou – svarbų miestą Kinijos pietrytinėje pakrantėje – skridęs orlaivis rėžėsi į kalno šlaitą, o visi jame buvę 132 žmonės žuvo.

Nelaimės priežastis vis dar nėra žinoma.

„Antroji reisu MU5735 skridusio „China Eastern“ orlaivio juodoji dėžė buvo rasta kovo 27 dieną“, – pranešė naujienų agentūra „Xinhua“.

Lėktuve buvo įrengti du skrydžio savirašiai: pirmas (fiksuojantis skrydžio duomenis) – galinėje keleivių salono dalyje, o antras (įrašantis garsą) – pilotų kabinoje.

Pastarasis buvo surastas trečiadienį ir išsiųstas analizei į Pekiną. Manoma, kad ji užtruks dar keletą dienų.

Antrojoje juodojoje dėžėje kaupiami duomenys apie lėktuvo greitį, skrydžio aukštį, kryptį, pilotų veiksmus, svarbių sistemų funkcionavimą.

Dabar, kai abu savirašiai jau yra surasti, tyrėjai turėtų pradėti aiškintis, kas lėmė, kad lėktuvas per minutę smigo daugiau nei 6 000 metrų.

Šimtai žmonių, įskaitant ugniagesius, gydytojus ir tyrėjus, tebėra tragedijos vietoje ir renka žmonių palaikus bei lėktuvo nuolaužas.

Šeštadienio vakarą Kinijos civilinės aviacijos administracija (CAAC) pranešė, kad visi lėktuve buvę žmonės žuvo ir kad atlikus DNR tyrimus buvo patvirtinta beveik visų jų tapatybė.

Visi 123 keleiviai ir devyni įgulos nariai buvo Kinijos piliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.