Rusija įtraukė „Deutsche Welle“ į „užsienio agenčių“ sąrašą

Rusijos teisingumo ministerija įtraukė „Deutsche Welle“ į sąrašą žiniasklaidos priemonių, kurios laikomos „užsienio agentėmis“. Ši vokiečių stotis atitinkamame registre yra 119-a, rašo agentūra „Reuters“.

Deutsche Welle.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Deutsche Welle.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2022, 4:55 PM

Jau kovo viduryje Rusijos federalinė ryšių, informacijos technologijų ir visuomenės informavimo priemonių tarnyba („Roskomnadzor“) blokavo „Deutsche Welle“ svetainę.

Nuo 2017 metų žiniasklaidos priemonės Rusijoje gali būti įvardijamos „užsienio agentėmis“. Atitinkamos žiniasklaidos priemonės Rusijoje, gaunančios lėšų iš užsienio, turi atskleisti savo finansavimo šaltinius ir suteikti institucijoms visą informaciją apie savo veiklą.

Rusijos institucijos nuo karo Ukrainoje pradžios smarkiai sugriežtino savo veiksmus prieš kritiškus balsus žiniasklaidoje. Ketvirtadienį apie savo užsidarymą pranešė nepriklausoma radijo stotis „Echo Moskvy“, kai dėl invazijos į Ukrainą nušvietimo iš jos buvo atimta transliacijos teisė. Buvo uždrausta ir nepriklausoma televizijos stotis „Dožd“.

Ribojimai taikomi ir užsienio žiniasklaidai. Vasario pradžioje buvo uždarytas „Deutsche Welle“ biuras Maskvoje, kai Rusija prieš tai uždraudė jos transliacijas. Šis žingsnis buvo Rusijos reakcija į Vokietijos reguliuotojų sprendimą uždrausti Rusijos valstybinio transliuotojo RT kanalo transliacijas vokiečių kalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.