Išplatintas ilgai tylėjusio S. Šoigu pareiškimas: atskleidė, koks pagrindinis Rusijos tikslas Ukrainoje

Daugiau nei dvi savaites viešojoje erdvėje nesirodęs Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu, anot Rusijos naujienų agentūros "Interfax", antradienį pareiškė, kad pagrindinis Rusijos taikinys Ukrainoje šiuo metu yra Donbaso regionas.

S.<br>AFP/Scanpix nuotr.
S.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-29 12:52, atnaujinta 2022-03-29 17:02

Pareiškime teigiama, kad pagrindinės Rusijos vykdomo karo Ukrainoje „užduotys įvykdytos“, o tai leidžia sutelkti pagrindines pastangas pagrindiniam tikslui – užimti Donbasą.

„Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovinis potencialas gerokai sumažintas, o tai leidžia mums sutelkti pagrindinį dėmesį ir pastangas pagrindiniam tikslui – „Donbaso išlaisvinimui“ – pasiekti“, – „Interfax“ citujoja S. Šoigu.

Po to, kai Rusijos gynybos ministras daugiau nei dvi savaites buvo pradingęs iš viešosios erdvės, S. Šoigu aplinkos žmonės ėmė aptarinėti, kad jis blogai jaučiasi – turi problemų su širdimi. Apie tai anksčiau pasakojo ministro pažįstamas, tačiau Rusijos gynybos ministerija šių teiginių nekomentavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.