Prastai pasijutęs Brazilijos prezidentas J. Bolsonaro paguldytas į ligoninę

Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro, pasijutęs blogai, pirmadienį buvo paguldytas į karinę ligoninę patikrinimui, pranešė vietos žiniasklaida.

J. Bolsonaro.<br>AP/Scanpix nuotr.
J. Bolsonaro.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-29 08:14, atnaujinta 2022-03-29 09:03

Per 2018 metų rinkimų kampaniją, atvedusią J. Bolsonaro į valdžią, jam buvo smogta į pilvą peiliu. Vėliau buvo skelbta apie įvairius kitus jo sveikatos sutrikimus.

Prezidentas nepasirodė Respublikonų partijos organizuotame renginyje, kuriame ruošėsi dalyvauti pirmadienio vakarą.

„Esu tikras, kad prezidentui viskas gerai, tiesiog jam atliekami papildomi tyrimai, todėl jo čia nėra“, – sakė partijos pirmininkas Marcosas Pereira.

Renginyje dalyvavusi pirmoji ponia Michelle Bolsonaro teigė, kad jos vyrui „viskas gerai“. Tuo metu komunikacijos ministras Fabio Faria nurodė, kad valstybės vadovas tejaučia „diskomfortą“, pranešė naujienų portalas G1.

Leidinio duomenimis, J. Bolsonaro ligoninėje praleis naktį.

Naujienų agentūra AFP susisiekė su prezidento spaudos tarnyba, bet atsakymo kol kas nesulaukė.

Kultūros sekretorius Mario Friasas savo ruožtu per „Twitter“ parašė, kad „meldžiasi už prezidentą“.

Sveikatos sutrikimai

Sausį J. Bolsonaro dvi dienas gydėsi San Paulo ligoninėje dėl dalinio žarnyno nepraeinamumo.

Nuo 2019 metų valdžioje esantis prezidentas liepos viduryje buvo hospitalizuotas dėl tos pačios problemos. Tuomet valstybės vadovas praleido ligoninėje keturias dienas, nors operacija jam nebuvo atlikta.

2018 metų rugsėjį, likus mėnesiui iki pirmojo Brazilijos prezidento rinkimų turo, per mitingą pietrytinėje Minas Žeraiso valstijoje užpuolikas peiliu dūrė J. Bolsonaro į pilvą ir pažeidė jam žarnyną.

Po to incidento jis neteko apie 40 proc. kraujo ir buvo skubiai operuotas. Ataką įvykdė vyras, vėliau pripažintas neveiksniu dėl psichikos sutrikimų.

Dėl durtinės žaizdos kraštutinių dešiniųjų pažiūrų lyderiui buvo atliktos mažiausiai keturios operacijos. Per vieną iš jų jam buvo įdėtas kolostomos maišelis, kuris vėliau buvo pašalintas. Po operacijų prezidento organizmas tapo labiau linkęs į žarnyno sutrikimus.

Kadencijos metu jam atlikta ir kitų, su ataka nesusijusių procedūrų, įskaitant inkstų akmenų šalinimo operaciją.

J. Bolsonaro – COVID-19 skeptikas, agitavęs prieš karantino priemones, nes laikė jas pernelyg kenksmingomis ekonomikai – 2020 metų liepą užsikrėtė koronavirusu, jam pasireiškė lengvi simptomai. Jis teigia, kad nėra paskiepytas nuo šios infekcijos.

Valstybės vadovas ketina siekti perrinkimo spalį vyksiančiuose rinkimuose. Jam tikriausiai teks susigrumti su kairiųjų pažiūrų eksprezidentu Luizu Inacio Lula da Silva.

Praėjusią savaitę paskelbta sociologinių tyrimų agentūros „Datafolha“ apklausa rodo, kad J. Bolsonaro pralaimėtų antrajame ture. Prognozuojama, kad jis surinktų 34 proc., o jo varžovas – 55 proc. balsų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?