V. Zelenskis: nepaisant kelių Ukrainos kariuomenės pergalių, situacija išlieka įtempta

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigia, kad, nepaisant kelių Ukrainos kariuomenės pergalių Rusijos sukeltame kare, situacija išlieka įtempta.

V. Zelenskis.<br>AP/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2022, 9:51 AM, atnaujinta Mar 29, 2022, 9:54 AM

V. Zelenskis sakė savo naujausiame naktiniame vaizdo kreipimesi, kad Ukrainos gynėjai išvijo rusų karius iš Irpinės miesto netoli Kijevo. Tačiau esą ten ir kitose šalies dalyse toliau vyksta mūšiai.

Ukrainos prezidentas pridūrė, kad Rusijos kariai šiuo metu kontroliuoja Kijevo srities šiaurę ir turi išteklių, įskaitant žmogiškuosius. Pasak jo, situacija išlieka „labai sudėtinga“ Černihive, Sumuose, Charkive, Donbase ir pietinėse šalies srityse.

V. Zelenskis dar kartą paragino pritaikyti Rusijai griežtesnes sankcijas. Kalbėdamas apie Europoje diskutuojamą rusiškos naftos embargą, prezidentas nurodė, kad esama ženklų, rodančių, jog tokios priemonės gali būti imtasi tik jei Maskva panaudos cheminį ginklą. „Trūksta žodžių“, – teigė V. Zelenskis.

Šią savaitę Prezidentūroje Kijeve pradės dirbti ekspertų iš Ukrainos ir užsienio grupė, kuri analizuos Rusijai iki šiol pritaikytas sankcijas ir jų poveikį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.