Berlynas: V. Putinas sakė O. Scholzui, kad atsiskaityti už dujas kol kas bus galima eurais

Vokietijos vyriausybė trečiadienį vakare pranešė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per šiandien vykusį pokalbį su Vokietijos kancleriui Olafu Scholzu sakė, jog Europa galės ir toliau mokėti už Rusijos gamtines dujas eurais, o ne rubliais, kaip buvo skelbta anksčiau.

V. Putinas ir O. Scholzas.<br>AFP/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
V. Putinas ir O. Scholzas.<br>AFP/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2022, 8:57 PM, atnaujinta Mar 30, 2022, 9:02 PM

Pasak Vokietijos vyriausybės atstovo spaudai Steffeno Hebestreito, Rusijos prezidentas Vokietijos kancleriui pareiškė, jog kitą mėnesį mokėjimai iš Europos „ir toliau bus atliekami eurais ir, kaip įprasta, pervedami į „Gazprombank“, kuriam sankcijos įtakos neturi“.

Tada „Gazprombank“ atsiskaitymus eurais už rusiškas dujas konvertuos į rublius, S. Hebestreitas citavo V. Putino žodžius.

Anksčiau trečiadienį Kremlius pranešė, kad Rusija, prieš savaitę paskelbusi, jog nuo šiol mokėjimus už gamtines dujas priims tik rubliais, neketina nedelsdama įvesti tokio reikalavimo.

„Mokėjimai ir pristatymai yra daug laiko reikalaujantis procesas“, – teigė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

V. Putinas kovo 23-ąją pareiškė, kad jo šalis priims mokėjimus tik rubliais už dujų tiekimą „nedraugiškoms šalims“, Kremliui į tokių valstybių sąrašą įtraukus visas Europos Sąjungas nares. Jis nurodė vyriausybei ir centriniam bankui per savaitę parengti taisykles, esą kuriomis vadovaudamiesi dujų pirkėjai Rusijos rinkoje įsigytų rublių tokiems atsiskaitymams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.