J. Trudeau sako nenorintis matyti V. Putino G-20 susitikime

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau ketvirtadienį prisidėdamas prie sąjungininkų pareiškė, kad dėl Rusijos invazijos į Ukrainą nenori matyti Vladimiro Putino šiemetiniame Didžiojo dvidešimtuko (G-20) susitikime.

 J. Trudeau<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 J. Trudeau<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2022, 10:12 AM

Anot J. Trudeau, jis Indonezijos prezidentui Joko Widodo, vadovausiančiam didžiųjų ekonomikų susitikimui lapkričio mėnesį, pasakė, kad Rusijos prezidento dalyvavimas būtų „itin sunkus mums ir neproduktyvus G-20“.

„Tai būtų didelė problema daugeliui šalių, įskaitant Kanadą“, – Otavoje sakė J. Trudeau.

Jis paaiškino, kad G-20 viršūnių susitikimuose kalbama apie tai, „kaip vadovaujame ekonominiam augimui pasaulyje ir jį skatiname“.

„Rusija savo neteisėta invazija į Ukrainą nubraukė ekonominį augimą visiems visame pasaulyje ir niekaip negali būti konstruktyvi partnerė mums sprendžiant Rusijos neteisėtos invazijos į Ukrainą išprovokuotą krizę“, – sakė jis.

„Esmė ta, kad... Vladimiras Putinas negali tiesiog įprastai sėdėti prie stalo, tarsi viskas būtų gerai, nes nėra gerai, ir tai jo kaltė“, – pridūrė J. Trudeau.

JAV prezidentas Joe Bidenas anksčiau sakė pritariantis tam, kad Rusija būtų pašalinta iš G-20. Australijos ministras pirmininkas Scottas Morrisonas taip pat sakė, kad V. Putinui turėtų būti uždrausta dalyvauti šios didžiųjų ekonomikų grupės viršūnių susitikime Balyje.

Tačiau Brazilija ir Kinija tam nepritaria, o Indonezija sakė, kad išliks „nešališka“.

Praėjusią savaitę Maskvos pasiuntinys Džakartoje sakė, kad V. Putinas planuoja dalyvauti susitikime.

Tačiau dėl to spręs visos G-20 narės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.