D. Kuleba: žiaurumai Bučoje yra tik ledkalnio viršūnė

Varšuvoje vykusioje spaudos konferencijoje su Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministre Liz Truss, Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pareiškė, jog Bučoje įvykdyti žiaurumai yra „tik ledkalnio viršūnė“.

D.Kuleba ir L.Truss.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Kuleba ir L.Truss.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2022, 9:43 PM, atnaujinta Apr 4, 2022, 9:53 PM

Ukraina laimėjo mūšį dėl Kijevo, bet karas tęsiasi. Mes ruošiamės naujam didelio masto Rusijos puolimui Rytų Ukrainoje“, – sakė užsienio reikalų ministras.

„Jie [rusų pajėgos] bandys užimti daugiau teritorijų Donecko ir Luhansko sričių regionuose. Jie bandys įsitvirtinti ir persikelti į Chersono sritį bei užimti kraujuojantį Mariupolį.

D. Kulebos teigimu, padėtis Mariupolyje yra daug baisesnė palyginti su tuo ką pasaulis išvydo Bučoje ir kituose miestuose pasitraukus rusų pajėgoms, tai tik dalis visų nusikaltimų, kuriuos Rusijos kariuomenė iki šiol įvykdė Ukrainoje.

„Baisumai Bučoje, Mariupolyje ir kitose vietose reikalauja rimtų didžiojo septyneto (G7) ir ES sankcijų, – tesė jis. Vakarai ir toliau maitina Rusijos karo mašiną mokėjimais už iškastinį kurą, tai prekyba, kuri vis dar vyksta tarp Rusijos ir Vakarų šalių.“

Savo paskyroje tviteryje Ukrainos užsienio reikalų ministras ragino Europos Sąjunga ir G7 imtis „viską niokojančių“ sankcijų, pridurdamas, kad Ukraina turi gauti visą reikalingą ginkluotę Rusijos puolimams atremti.

Per spaudos konferenciją Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministrė L. Truss paragino sustabdyti Rusijos narystę JT Žmogaus teisių taryboje ir teigė, kad neturėtų būti „jokių kalbų“ apie sankcijų Rusijai panaikinimą, kol jos kariai tebėra Ukrainoje.

Parengta pagal „Sky News“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.