Popiežius birželį viešės Libane

Popiežius Pranciškus birželį turėtų apsilankyti krizę išgyvenančiame Libane, antradienį pranešė šalies prezidentūra.

Popiežius birželį lankysis Libane.<br>EPA-ELTA nuotr.
Popiežius birželį lankysis Libane.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-05 20:30

Libaną, kur gyvena viena didžiausių krikščionių bendruomenių Artimuosiuose Rytuose, nuo 2019 metų krečia beprecedentis ekonomikos nuosmukis, o daugiau kaip 80 proc. gyventojų gyvena skurde.

Pontifikas, pastaraisiais mėnesiais Vatikane priėmęs Libano prezidentą ir ministrą pirmininką, jau anksčiau buvo pažadėjęs aplankyti šią šalį ir ne kartą išreiškė susirūpinimą dėl gilėjančios krizės.

„Apaštalinis nuncijus Josephas Spiteris informavo prezidentą Michelį Aouną, kad popiežius Pranciškus apsilankys Libane birželį“, sakoma prezidentūros pranešime.

„Libano žmonės jau kurį laiką laukė šio vizito, kad galėtų padėkoti Jo Šventenybei už paramą“, – sakoma pareiškime ir priduriama, kad tiksli vizito data ir darbotvarkė bus paskelbta vėliau.

Libane, daugiakonfesinėje šalyje, kurioje gyvena apie 6 mln. žmonių, vyrauja islamas, tačiau krikščionys sudaro maždaug trečdalį gyventojų.

Planuojamas popiežiaus Pranciškaus vizitas Libane, kur gegužės 15 dieną numatyti parlamento rinkimai, bus jau trečiasis nuo 1975–1990 metų pilietinio karo pabaigos.

Per vėliausią viešnagę 2012 metais popiežius Benediktas XVI ragino siekti taikos. Tas jo vizitas vyko praėjus keliems mėnesiams nuo pilietinio karo kaimyninėje Sirijoje pradžios.

1997 metais Libane lankėsi popiežius Jonas Paulius II, sutraukęs vieną didžiausių kada nors šalyje matytų minių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.