Traukinio avarijoje Vengrijoje žuvo penki žmonės

Vengrijos pietuose penki žmonės žuvo ir dar 10 buvo sužeisti traukiniui antradienį ryte įsirėžus į sunkvežimį geležinkelio pervažoje ir nulėkus nuo bėgių, pranešė policija.

 Nuotrauka iš įvykio vietos.<br> "Twitter" nuotr.
 Nuotrauka iš įvykio vietos.<br> "Twitter" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2022, 10:08 AM, atnaujinta Apr 5, 2022, 11:52 PM

Avarija įvyko prieš 7 val. vietos (8 val. Lietuvos) laiku netoli Mindsento miesto, maždaug už 140 km į pietryčius nuo Budapešto. Policija nurodė, kad traukinys rėžėsi į automobilį, užvažiavusį ant bėgių geležinkelio pervažoje, ir dėl susidūrimo jėgos nulėkė nuo bėgių.

Visos aukos buvo nedidelio sunkvežimio, vežusio į darbą darbininkus, keleiviai, sakoma policijos pranešime.

„Penki žmonės žuvo įvykio vietoje, daugiau kaip 10 buvo sužeisti“, – pridūrė policija.

Paskelbtose nuotraukose iš įvykio vietos matyti šalia bėgių nublokštas baltas sulamdytas sunkvežimis ir apvirtęs savaeigis vagonas.

Vengrijos valstybinės naujienų agentūros MTI duomenimis, sunkvežimiu važiavo septyni vyrai. Per susidūrimą du iš jų liko gyvi ir buvo išvežti į ligoninę, patyrę sunkių galvos ir galūnių traumų, nurodė policija.

Valstybinė geležinkelių bendrovė MAV pranešė, kad mikroautobusas įvažiavo į pervažą, nors buvo įjungtas įspėjamasis signalas.

„Traukinyje buvo 22 keleiviai, iš jų du sunkiai sužeisti, aštuoni patyrė lengvų traumų, o keli mikroautobuso keleiviai žuvo“, – sakoma pranešime.

Į įvykio vietą atskubėjo greitosios pagalbos automobilių ir sraigtasparnis, sakė Nacionalinės skubiosios pagalbos tarnybos atstovė.

Čongrado-Čanado medės policija nurodė uždariusi kelią su geležinkelio pervaža, kol bus baigtas įvykio tyrimas. Eismas buvo nukreiptas aplinkinėmis gatvėmis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.