Ukrainos žvalgyba: egzekucijas Bučoje rengę rusų kariai prievarta grąžinami į karą

Ukrainos Gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba perspėjo, kad žiaurumus Bučoje įvykdę Rusijos kariškiai grįš kariauti į Ukrainą, praneša Ukrainos naujienų agentūra Unian. 

Karas Ukrainoje. Buča.<br>ZumaPress/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje. Buča.<br>ZumaPress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2022, 6:13 PM, atnaujinta Apr 5, 2022, 6:27 PM

Valdybos pareiškime nurodoma: „Šie žmonės masiškai priešinasi grįžimui į Ukrainą, nes supranta, kas jų laukia. Tačiau vadovybė jų nepaiso ir grasina teismu, jei jie atsisakys tęsti kovines operacijas. Pranešimai apie atleidimą iš darbo nepriimami“.

Vyriausioji žvalgybos valdyba pareiškė, kad Rusijos Federacijos 35-osios kombinuotosios ginkluotės armijos 64-oji motorizuotųjų šaulių brigada, kurios kariai vykdė masines žudynes ir kankino Bučos gyventojus, bus sugrąžinti į Ukrainos teritoriją. Rusijos vadovybė nekeis šio dalinio personalo ir dar kartą išsiųs juos į priešakinę liniją.

Balandžio 4 d. brigada buvo išvesta iš Ukrainos į Baltarusijos teritoriją, netoli Mozyriaus miesto. Iki balandžio 6 d. personalas geležinkeliu bus nugabentas į Rusijos miestą Belgorodą. Po dviejų dienų poilsio planuojama grįžti į Ukrainą, į vieną iš karščiausių kovos vietų (numatoma Charkovo kryptis). Paprastai iš karo zonos išvykstantiems rusų daliniams suteikiama daugiau laiko atsigauti ir pailsėti.

„Toks grafikas rodo, kad 64-osios brigados laukia „ypatingos užduotys“. Pirmoji iš jų – gyventojų bauginimas Ukrainos gyvenamosiose vietovėse. Genocido Buchoje vykdytojai gali tai pakartoti ir kituose miestuose“, – perspėjo Valdyba.

Be to, Vyriausioji žvalgybos valdyba pažymėjo, kad dar vienas 64-osios brigados grįžimo į Ukrainos teritoriją tikslas yra greitai „atsikratyti“ nereikalingų liudininkų. Tai yra, perkėlimas į tokį fronto ruožą, kuriame jie neturėtų jokių galimybių likti gyvi ir jiems taptų neįmanoma liudyti būsimuose teismuose.

„Dalinio personalas, suvokdamas įvykių Bučoje atgarsį ir pasmerkimą už įvykdytus nusikaltimus, masiškai priešinasi grįžimui į Ukrainą. Tačiau Rusijos vadovybė ignoruoja šias nuotaikas ir grasina teismu, jei šie atsisakys dalyvauti karo veiksmuose. Į pranešimus apie atleidimą iš darbo nebus atsižvelgiama“, – teigiama Valdybos pareiškime.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.