Rusijos politikas: mes įstengsime pralaužti Kaliningrado blokadą, jeigu Vakarai tam ryšis

Vakarų šalių pareiškimai apie galimą Kaliningrado blokadą yra dirvos zondavimas, bet Rusija įstengs pralaužti blokadą, jeigu šie grasinimai bus įgyvendinti, patirties yra. Tai trečiadienį pareiškė Rusijos Federacijos Tarybos tarptautinių reikalų komiteto pirmininko pirmasis pavaduotojas Vladimiras Džabarovas.

Rusijos Federacijos Tarybos tarptautinių reikalų komiteto pirmininko pirmasis pavaduotojas Vladimiras Džabarovas.<br>Twitter nuotr.
Rusijos Federacijos Tarybos tarptautinių reikalų komiteto pirmininko pirmasis pavaduotojas Vladimiras Džabarovas.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2022, 3:19 PM, atnaujinta Apr 6, 2022, 3:36 PM

„Aš manau, kad tai kol kas žaidimas, situacijos zondavimas. Jeigu bus blokada, kaip jie sako, tai Sovietų Sąjunga mokėjo pralaužti blokadas, mes turime daug patirties. Jeigu jie nori sudaryti tokią situaciją, dėl kurios mes turėsime pralaužti šią blokadą, kad išgelbėtume ten gyvenančių mūsų žmonių gyvybes, mes galime“, – teigė Rusijos politikas.

Anot V. Džabarovo, jis tikisi, kad Vakarų šalims „pakaks smegenų ir jos nežengs šio žingsnio“.

Pasak Rusijos parlamentaro, po Antrojo pasaulinio karo Josifas Stalinas du trečdalius Rytų Prūsijos padovanojo Lenkijai, o vienas trečdalis tapo dabartine Kaliningrado sritimi.

„Kai visa tai buvo perduodama, kas galėjo žinoti, kad subyrės Sovietų Sąjunga, kad iškils tokių logistikos problemų. Dabar atsirado naujos sienos, ir lietuviai nuolat mus šantažuoja: tai sulaiko krovininį transportą, tai verčia mus apskristi savo teritoriją“, – kalbėjo Rusijos Federacijos Tarybos narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.