Turkija ragina ištirti civilių žūtį Bučoje

Turkija trečiadienį prisidėjo prie pasaulinio pasmerkimo dėl Rusijos pajėgų vykdytų civilių žudynių Bučoje ir kituose Ukrainos miestuose bei paragino atlikti nepriklausomą tyrimą.

 Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlut Cavusoglu.<br> AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlut Cavusoglu.<br> AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-06 10:28

„Spaudoje paskelbti žudynių vaizdai iš įvairių regionų, įskaitant Bučą bei Irpinę netoli Kyjivo, yra pasibaisėtini ir liūdni žmonijai“, – sakoma Turkijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Neskaitant tviteryje pirmadienį paskelbtos turkų ambasados Ukrainoje žinutės, tai pirma oficiali Ankaros reakcija į praeito savaitgalio pranešimus apie dešimtis lavonų bendruose kapuose ar tiesiog gulėjusių gatvėse netoli Ukrainos sostinės.

Kremlius atmeta kaltinimus, kad rusų kariai žudė civilius netoli Kyjivo, ir tvirtino, kad šiurpios nuotraukos bei vaizdo įrašai yra Ukrainos inscenizuotos „klastotės“.

Ukrainos armija Bučą – svarbų Kyjivo srities miestelį – atkovojo prieš kelias dienas ir paskelbė po rusų pajėgų atsitraukimo radusi dešimtis lavonų.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šias žudynes pavadino karo nusikaltimais ir genocidu, o Vakarų šalys reaguodamos griežtina sankcijas Rusijai.

„Taikymasis į nekaltus civilius yra nepriimtinas, – pareiškė Turkijos užsienio reikalų ministerija. – Pirmiausia tikėtumėmės, kad dėl šio reikalo bus atliktas nepriklausomas tyrimas ir kad atsakingieji bus nustatyti bei patraukti atsakomybėn.“

Turkija ir toliau „žmonijos vardan“ stengsis užkirsti kelią „tokioms gėdingoms scenoms“, priduriama ministerijos pareiškime.

NATO narė Turkija, palaikanti stiprius ryšius ir su Rusija, ir su Ukraina, tarpininkauja dėl konflikto užbaigimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuvoje prasideda intensyviausių karinių pratybų ciklas