Malaizijoje išgelbėta nardymo instruktorė iš Norvegijos, dar 3 europiečiai dingo

Prie Malaizijos pietrytinių krantų diena anksčiau dingusi nardymo instruktorė iš Norvegijos ketvirtadienį buvo išgelbėta, bet kitų trijų europiečių vis dar ieškoma, pranešė pareigūnai.

Prie Malaizijos pietrytinių krantų diena anksčiau dingusi nardymo instruktorė iš Norvegijos ketvirtadienį buvo išgelbėta.<br>AP/Scanpix nuotr.
Prie Malaizijos pietrytinių krantų diena anksčiau dingusi nardymo instruktorė iš Norvegijos ketvirtadienį buvo išgelbėta.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2022, 11:47 AM

35 metų Kristine Grodem rytą vandenyje pastebėjo pro šalį plaukęs laivas, gana toli nuo tos vietos, kur grupė dingo.

Vėliau norvegę paėmė ir į Mersingo rajoną netoliese nugabeno paieškoje dalyvavęs sraigtasparnis, sakė policijos pareigūnas Cyrilas Edwardas Nuingas.

Dabar K. Grodem ligoninėje, moters būklė stabili.

Dingusiųjų – 46 metų brito, jo sūnaus, 14-mečio Nyderlandų piliečio, ir 18-metės prancūzės – toliau ieško sraigtasparniai, laivai ir dešimtys narų.

Policija pranešė, kad buvo areštuotas laivo kapitonas, nuplukdęs grupę į nardymo vietą, nes testai parodė jį vartojus narkotikus. Daugiau detalių nepateikiama.

K. Grodem vadovavo grupei, nardžiusiai prie mažos salelės už maždaug 15 km nuo kranto, nurodė pareigūnai.

Grupė vandenyje išbuvo 40 minučių. Iškilę į paviršių nardytojai nebematė savo laivo ir juos nunešė stiprios srovės, sakė C. E. Nuingas.

„Instruktorė stengėsi išlaikyti visus juos drauge, bet jie [vis tiek] buvo išskirti, – sakė jis. – Manome, kad trys nukentėjusieji bus surasti sveiki, nes yra patyrę nardytojai.“ 

Rajonas, kuriame jie dingo, yra populiarus tarp užsienio ir vidaus turistų – pakrantėje ir gretimose salose yra daug kurortų.

Nelaimių nardant Malaizijoje pasitaiko, nors jos nėra dažnos.

2013 metais britų turistė, nardžiusi prie kurortinių salų Pietų Kinijos jūroje, žuvo kliudyta pro šalį plaukusio laivo sraigto.

Šios Pietryčių Azijos valstybės balto smėlio paplūdimiai ir vešlūs atogrąžų miškai seniai vilioja lankytojus, tačiau turizmo industrijai smarkiai pakenkė per COVID-19 pandemiją įvesti kelionių suvaržymai.

Malaizija prieš dvejus metus uždarytas savo sienas užsienio turistams vėl atvėrė praėjusią savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.