Kapai ir savadarbiai kryžiai kiemuose: tokia nuo Rusijos pajėgų išvaduoto Hostomelio realybė

Hostomelio miestas beveik visiškai sugriautas, o gyvenamųjų namų kiemuose randama daugybė savadarbių kapų ir kryžių, skelbia Ukrainos žinių portalas Unian.

Hostomelis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Hostomelis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Hostomelis.<br>ZumaPress/Scanpix nuotr.
Hostomelis.<br>ZumaPress/Scanpix nuotr.
Hostomelis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Hostomelis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 8, 2022, 6:09 PM, atnaujinta Apr 8, 2022, 6:27 PM

Kijevo srityje esantis Hostomelio miestas buvo okupuotas 35 dienas, kai 2022 m. vasario 24 d., pirmąją karo dieną, jį užėmė Rusijos kariuomenė.

Miestas tapo vienu karščiausių Rusijos ir Ukrainos karo taškų. Kovos ten nesiliovė nė vienos dienos: rusų pajėgos smurtavo prieš civilius gyventojus ir plėšikavo.

Nuo miesto užėmimo pradžios, Hostomelyje dingo apie keturi šimtai žmonių. Žinoma, kad didžiosios dalies nebėra gyvųjų tarpe. Miestas yra beveik visiškai sugriautas, gyvenamųjų namų kiemuose randama daugybė savadarbių kapų ir kryžių.

Taip pat buvo beveik sunaikintas mieste esantis Hostomelio oro uostas. 2022 m. vasario 27 d. Rusijos pajėgų atakos prieš oro uostą metu, sudegė vienas didžiausių ir galingiausių pasaulyje Ukrainoje pagamintų lėktuvų AN-225 „Mrija“.

Rusų pajėgos apgadino ir kitus Hostomelio oro uoste esančius lėktuvus – „An-22 Antey“ lėktuvo korpusą, taip pat An-124-100 „Ruslan“ lėktuvas, AN-132D prototipas, o „Antonov Airlines“ „techninio parko“ lėktuvai An-26 ir An-74T visiškai sudegė.

Naujienų agentūra UNIAN praneša, kad Hostomelio mieste įvesta savaitę truksianti komendanto valanda, kuri tęsis nuo balandžio 7 d. 6.00 val. iki balandžio 14 d. 6.00 val. Šiuo laikotarpiu draudžiama būti gatvėse ir kitose viešose vietose, taip pat keliauti transportu ar pėsčiomis.

Savaitę truksianti komendanto valanda reikalinga tam, kad specialistai galėtų atstatyti miesto infrastruktūrą ir padaryti miestą saugesniu prieš sugrįžtant Hostomelio gyventojams.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.